Single Supermom

supermom-boekKinderen opvoeden is een pittige taak, helemaal als je er alleen voor staat. Bij miljoenen vrouwen is dat het geval, zoals bewust ongehuwde moeders, gescheiden moeders, tienermoeders en weduwen. Single SuperMom biedt deze alleenstaande moeders aanmoediging, herkenning, adviezen en praktische oplossingen. In Single SuperMom komen het verwerken van een beëindigde relatie, dilemma’s rondom de zwangerschap, financiën, kinderopvang, opvoeden met of zonder vader en nog veel meer relevante onderwerpen voor alleenstaande moeders aan bod.

De vrouw van tegenwoordig is mondig, zelfstandig en vindt het fijn om te weten wat er al geregeld is of wat nog beter kan. Daarom bevat het boek een juridische bijlage. Want wie weet hoe het zit, kan assertief zijn. Met voorbeeldverhalen van sterke vrouwen, o.a.: Neelie Kroes, Amanda Balk, Mariska Hulscher, Jetty Mathurin, Petra Possel, en Antje Monteiro.

Kortom, Single SuperMom is het boek dat bij elke single moeder in de boekenkast moet staan.

Recensie:
Ik ben een alleenstaande moeder, maar ik zie mijzelf niet als een supermom. Ik ben gewoon een liefhebbende mama, net zoals ik voor de scheiding was. Oké, als je weg moet of gaat, moet je altijd oppas regelen als dat op jouw dag valt… Maar anderzijds, ik heb ook dagen dat ik helemaal “vrij” ben. Dus dingen die ik kan plannen, plan ik bewust op vrije dagen. Dat zijn tevens ook mijn “oplaad-dagen” want even los van de verantwoordelijkheid en al het reilen en zeilen is ook erg prettig en noodzakelijk.
In Single Supermom lees je ervaringsverhalen van andere moeders die het alleen moeten doen. Sommige door een echtscheiding, anderen door bijvoorbeeld het overlijden van de partner.

Bekende mamma’s die er alleen voor staan (of hebben gestaan) delen hun tips en ervaringen. Van alle BN-ers staat er “Het verhaal van…” in, welke gevolgd worden door praktische tips. Eén van de tips die meerdere malen gegeven wordt is het feit dat je om hulp moet durven vragen. Er is niets mis mee om te laten zien dat je af en toe best een beetje hulp kunt gebruiken. Daarnaast wordt het zorgen voor een netwerk ook als belangrijk aandachtspunt genoemd.

Single supermomSingle Supermom is een boek vol ervaringsverhalen en leest heerlijk weg. In veel gevallen is het ook erg herkenbaar. Het geeft je een nuchtere kijk op je leven en laat zien dat je echt niet de enige alleenstaande moeder bent die tegen bepaalde zaken aanloopt. Of je het boek nu gewoon leest voor de herkenbaarheid of echt om een weg te vinden in je single bestaan als moeder, je zult er altijd iets van opsteken en het lezen zelf is een heerlijk geniet momentje en echte “mama-tijd.”

Wat mij opvalt is dat het boek erg compleet is. Zo heb je een hoofdstuk over zwanger zijn in je eentje, uit elkaar gaan en de dood van je partner. Belangrijke zaken zoals alles wat op je pad komt bij schoolgaande kinderen, liefde & lust, geldzaken en het managen van jouw drukke leven komen allemaal aan bod. Een boek dat je graag in de kast laat staan nadat je het gelezen hebt, om zo nu en dan nog eens door te bladeren.

Ben jij een alleenstaande moeder? Kijk dan vooral ook eens op de website van Single Supermom!

Single Supermom – Eva Yoo Ri
Opvoeding & Verzorging, 176 pagina’s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek bij Bol.com >>>>

 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

3 stappen naar zelfzorg voor alleenstaande moeders

Als alleenstaande moeder heb je het zwaar. Niet alleen heb je een kind waar gezorgd …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.