Regenbogen op Netflix

troetelbeertjes-netflix-trotse-moeders-streamteamVoor veel Trotse Moeders zal het jeugdsentiment zijn: Troetelbeertjes en My Little Pony. Dat deze series nog niet gedateerd zijn, blijkt wel uit het aantal meisjes wat via Netflix kennismaakt met deze twee ‘regenboog-werelden’. Natuurlijk zijn deze series ook geschikt voor jongens, maar door de zoete kleuren en de thema’s zijn vooral meisjes weg van “Care Bears” en “My Litte Pony”

Troetelbeertjes
De Troetelbeertjes wonen op een magische plek, genaamd Troetelland. Het land bestaat uit wolken en mooie regenbogen. De Troetelbeertjes waken hier over alle kinderen over de hele wereld. Als ze een ‘Troetelbeer Alarm’ horen, weten ze dat de Troetelbeertjes in actie moeten komen! Hun motto is: “Vertroetelen is al dat telt”

Bij Netflix zijn zowel de vertrouwde tekenfilmafleveringen te zien als de nieuw vormgegeven afleveringen. Maar ze hebben allemaal dezelfde personages en dezelfde lieve uitstraling.

troetelbeetjes-netflix-copyright-trotse-moeders-2 troetelbeetjes-netflix-copyright-trotse-moeders-1

Elk troetelbeertje komt in zijn of haar eigen kleur en heeft een speciale prent op zijn of haar buik en woont in Troetelland. Met de spreuk “troetelbeertjes straal” voeren zij elk hun magie uit. Zo is er Zonnebeertje, Knuffelbeertje, Wensbeertje, Hartebeertje, Lachbeertje, Brombeertje, Slaapbeertje en Geluksbeertje.

my-little-pony-regenboog-netflix-trotse-moeders-streamteamMy Little Pony
Een serie met allerlei verschillende pony’s. Hieronder de hoofdpersonages:

Twilight Sparkle is het hoofdpersonage. Ze is een eenhoorn met een lichtpaarse vacht, indigo manen en een staart met roze en paarse highlights. Ze is prinses Celestia’s favoriete student, en aan het begin van de serie vindt ze het vergaren van kennis belangrijker dan sociaal contact met anderen. In de eerste aflevering stuurt prinses Celestia haar naar Ponyville om haar te laten te ontdekken hoe belangrijk vriendschap is. Daar raakt ze bevriend met Pinkie Pie, Applejack, Rainbow Dash, Rarity en Fluttershy. Ze heeft een uil genaamd Uilebuil als huisdier. Haar Element der Harmonie is magie.

Applejack is een aardpony met een oranje vacht, blonde manen en staart. Ze is vlijtig, betrouwbaar en nuchter maar kan ook ontzettend koppig zijn en houdt problemen vaak voor zichzelf. Ze woont en werkt op een appelboomgaard genaamd ‘Zoete appelgaard’ en komt uit een grote familie die verspreid is over heel Equestria, met pony’s die namen hebben die allemaal gerelateerd zijn aan appels (zoals Granny Smith, Big Macintosh en Apple Bloom). Applejack heeft een Border Collie genaamd Winona als huisdier. Haar Element der Harmonie is eerlijkheid.

Fluttershy
Fluttershy is een pegasuspony met een geel-cremekleurige vacht en roze manen en staart. Ze is een zorgzame en kalme pony en ze is vaak erg verlegen rondom anderen. Over het algemeen praat ze heel erg zacht. Ze houdt van dieren en werkt als dierenverzorger in en rondom Ponyville, en vaak worden er allerlei soorten dieren in haar huis gezien die van hun ziekte komen aansterken. Ze heeft het witte konijn Angel als huisdier, dat erg bazig is en Fluttershy vaak dwingt assertief te zijn als ze dit eigenlijk niet wil. Haar Element der Harmonie is vriendelijkheid.

Pinkie Pie is een aardpony met een roze vacht en magenta manen en staart. Ze werkt als bakker bij de Zoetekauw. Ze is een obsessieve feestjesplanner, die altijd vrolijk is, veel praat en een beetje luchthoofdig is. Ze houdt ervan om te zingen en om grappen uit te halen met andere pony’s. Pinkie Pie beschikt vaak over eigenaardige vaardigheden, zoals rennen met een snelheid die gelijk is aan die van Rainbow Dash, opduiken op de meest onverwachte plekken en rampen voorspellen aan de hand van stuiptrekkingen van haar ledematen en staart (de zogenaamde Pinkie Sense). Ze doorbreekt soms de vierde wand. Pinkie Pies huisdier is een baby-alligator genaamd Gummy. Haar Element der Harmonie is vrolijkheid.

Screenshot 2015-08-15 at 08.22.18

 

Rarity is een eenhoorn met een witte vacht en paarse manen en staart. Ze is stijlvol en mooi, heeft een grote interesse in mode, en wil graag in het middelpunt van de belangstelling staan. Rarity wil graag gezien worden als een dame, iets wat haar soms in conflict brengt met haar afkomst. Ze heeft de neiging dramatisch te doen als het niet goed met haar gaat (bijvoorbeeld door zich op een sofa neer te laten vallen en haar verdriet te overdrijven). Ze heeft een modezaak genaamd Carousel Boutique en droomt ervan een groot modeontwerpster te worden. Rarity heeft een kat genaamd Opalescense en een zusje, Sweetie Belle. Haar Element der Harmonie is vrijgevigheid (Engels: generosity).

Rainbow Dash is een pegasus met een hemelblauwe vacht en regenboog-gestreepte manen en staart. Ze is dapper, maar ook ondeugend en trots en een beetje ongevoelig naar anderen. Ze is sportief aangelegd en wil graag winnen, vooral als het om wedstrijden gaat waarin ze haar enorme vliegsnelheid kan laten zien. Ze werkt bij het Ponyville weerteam waar ze onder andere de wolken weghaalt, maar ze droomt ervan ooit lid te mogen worden van het vliegstuntteam De Wonderbolts dat beroemd is in heel Equestria. Ze is de laatste pony van de zes die een huisdier krijgt, een schildpad genaamd Tank. Ze is de enige pegasus die de Sonic Rainboom kan uitvoeren. Haar Element der Harmonie is trouw (loyaliteit).

Spike is Twilight Sparkle’s babydraak . Hij is haar persoonlijke assistent en koerier, en hij is essentieel voor de communicatie tussen Twilight en prinses Celestia. Hij verstuurt Twilights brieven naar prinses Celestia door ze te verbranden met magisch vuur, en Twilight kan brieven ontvangen doordat hij ze opboert. Hij is vaak sarcastisch, koppig en lacht om andermans leed, maar is ook loyaal naar Twilight en de anderen. Hij heeft een oogje op Rarity, en doet er alles voor om haar aandacht te krijgen.

Van My Little Pony zijn eigenlijk twee soorten series. De originele, die we nog van ‘vroeger’ kennen en een wat stoerdere opvolger (Equestria Girls), voor wat oudere kijkertjes. Beide series zijn op Netflix te zien.

troetelbeetjes-netflix-copyright-trotse-moeders-my-little-pony

my-little-pony-netflix-copyright-trotse-moeders-1

Informatie over deze series is deels afkomstig van Wikipedia.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …

Share
Share