Glitters, muziek en emoties bij de première van Rocketman [verslag]

Universal Pictures en Pathé Tuschinksy weten hoe ze van een première een feest kunnen maken. En ook ditmaal weer zeer passend bij de film: van een glitter-loper en raketijs tot champagne en disco. Maar, de ongeveer 700 premièregasten kwamen uiteraard voor de film: Rocketman.

De film begint met een therapie-sessie, een soort AA bijeenkomst, waar Elton John begint te vertellen. In een schitterende mix van scènes uit de jeugd van Elton, musical-a-la-Grease-achtige vertellingen die ook een goed tijdsbeeld geven krijg je een indruk van de jeugd van Reginald Dwight (de ‘echte’ naam van Elton John).

Het verhaal gaat verder waarbij de muziek een groot deel van het verhaal ‘vertelt’ en ‘illustreert’. Het is het levensverhaal van Reginald Dwight, tot het moment dat hij, inmiddels 28 jaar geleden, er voor koos te stoppen met (bijna al) zijn verslavingen.

Het is een zeer intiem beeld doordat je als kijker het gevoel krijgt om alle bepalende, pijnlijke momenten in het leven van Elton John mee te mogen herbeleven. Letterlijke teksten van de moeder (au), gedrag van de vader (au), relatie met zijn eerste grote liefde (au) en het onvermogen om de liefde die er wel is, bijvoorbeeld van oma en vooral van zijn schrijfpartner en vriend, ècht toe te laten.

Het leven van Elton John is boeiend en bevat meerdere lagen. Het ‘glitter-leven’ is er maar één van, zo is duidelijk te zien. De hoofdrol wordt vertolkt door Taron Egerton en wanneer ik dit jaar uitgenodigd wordt voor de jury van de Oscars, wil ik mijn veto-recht gebruiken om de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol aan Taron Egerton toe te kennen!

Ongelooflijk, hoe hij je doet vergeten dat hij ‘Elton John speelt’, hij is Elton John en acteert en zingt zeer geloofwaardig. Overigens geldt dat voor alle acteurs die een duidelijke rol hebben in dit levensverhaal. Ze zijn erg goed gecast en spelen overtuigend.

De film maakt indruk maar zorgt ook voor een goed gevoel door alle prachtige muziek en de humor die door de hele film zit. De wetenschap dat het ‘leven na de film’ van Elton John hem wel heeft gebracht wat hij in de periode waar deze film over gaat zo heeft moeten missen, maakt dat we ons na afloop van de film en het terechte applaus vol enthousiasme in de disco konden storten 😉

Rocketman is vanaf vandaag te zien in Nederlandse bioscopen en is echt een aanrader. Sterker nog: Rocketman krijgt van mij de maximale score van 5 sterren. Echt! Ga deze film zien!

Algemene informatie en trailer van Rocketman:
Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm ROCKETMAN, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton. De film Rocketman is geregisseerd door Dexter Fletcher.

ROCKETMAN vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.

Verder o.a. met Jamie Bell (Billy Elliot, King Kong) als tekstschrijver en schrijfpartner Bernie Taupin, Richard Madden (Game of Thrones) als John Reid, zijn eerste manager, Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Eltons moeder Sheila Farebrother en Celinde Schoenmaker als Renate Blauel, de vrouw met wie hij vier jaar getrouwd was.

Rocketman gaat vanaf 23 mei 2019 in voorpremière in de Nederlandse bioscopen. Ga deze film zien!!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share