Beados Mineez Starterset

beados-mineez-starterset-recensieBeados zijn kleine bolletjes in vrolijke kleuren waarmee je allemaal vrolijke figuurtjes kunt maken. Ze doen mij heel erg denken aan strijkkralen. Het grote verschil, en voordeel, is dat er geen strijkijzer aan te pas komt. Je verbindt de kraaltjes aan elkaar door ze te besproeien met water en ze dan te laten drogen. Hoe meer water je gebruikt, hoe langer het drogen uiteraard duurt. Een veilig en volledig ‘doe het zelf’ alternatief voor strijkkralen dus.

Recensie:

De Beados Mineez Starterset is een complete set met heel veel kraaltjes, twee werkbladen (voor verschillende soorten patronen, diagonaal of recht naast en onder elkaar), twee pennen om de beados mee op de werkbladen te plaatsen, een verstuiver voor het sproeien van water en sjabloontjes met voorbeelden. Er zitten 400 kraaltjes in de set, maar de kraaltjes zijn zo klein, dat het wel minder lijkt. Ook is het aantal kraaltjes van iedere kleur afgestemd op het aantal dat je nodig hebt om de voorbeelden te maken. Zonder navulset zijn je mogelijkheden om creatief helemaal los te gaan wat beperkter.

Onze dochters van 7 en 11 zijn eensgezind samen aan de slag gegaan met de beados. De grotere variant van de beados kenden ze al, dus ze wisten heel goed hoe de beados mineez werken. Grappig is dat vooral onze oudste dochter de kleine kraaltjes veel gepriegel vond, terwijl de jongste er prima mee uit de voeten kon. Ik vraag me eerlijk gezegd wel af of de motoriek van kleine meisjes van net vier al voldoende is om veel plezier van de beados mineez te hebben.

Een extraatje van de starterset is dat je hangers kunt maken van de Beados. Dat is iets wat wel mijn verbazing wekte. Van de grote variant vond ik al dat de werkjes nogal kwetsbaar zijn en als je niet voorzichtig genoeg bent, snel uit elkaar kunnen vallen. Ook de Mineez vind ik kwetsbaar. Ik vind het idee om er hangers van te maken leuk, maar ik zou ze niet te intensief gebruiken.

Het is leuk dat er verschillende sjabloontjes zijn bijgevoegd met voorbeelden. Veel kinderen vinden een dergelijk houvast wel prettig. Jammer is dat de meeste sjabloontjes geschikt zijn voor het ene werkblad (diagonaal) en maar één of twee voor het andere werkblad (recht naast en onder elkaar). Dat maakt de (keuze-) mogelijkheden als kinderen samen aan de slag willen wel beperkt.

Ondanks een paar puntjes van kritiek vind ik de beados mineez erg leuk knutselmateriaal voor kinderen en vooral aantrekkelijk voor meisjes. De set ziet er verzorgd uit, het materiaal is goed te gebruiken, de kraaltjes hebben mooie kleuren en het eindresultaat is erg leuk. Mijn meiden hebben al een bestelling gedaan voor meer en nog meer kraaltjes. Dat is een goed teken!

Bestel hier een Beados Mineez Starterset >

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …