Zoenen met slagroom [recensie]

cover zoenen met slagroom

Marleen werkt tijdens de zomervakantie in de ijssalon van Rob. Ze is vooral onder de indruk van haar knappe, nieuwe, Duitse collega Lucas. In gebrekkig school-Duits probeert ze Lucas in te werken. Maar Lucas blijkt uitstekend Nederlands te kunnen verstaan, wat alle collega’s al lang weten, en Marleen voelt zich daar heel ongelukkig bij. Het liefst wil ze niets meer te maken hebben met Lucas. Dan komt Rob met een blindedarmontsteking in het ziekenhuis terecht en Marleen en Lucas moeten wel samenwerken …

Recensie
Andere trotse moeders van rond mijn leeftijd herinneren zich ook vast wel de pockets van uitgeverij Kluitman met de gele rug … of de witte raven-pockets, uit de jeugd van onze moeders. Voor een paar, toen nog, gulden had je een boek waar je een paar avonden zoet mee was. Ik heb ze stuk gelezen, Manege Picadero, kennel De Wildhof en weet ik welke titels nog meer. Ik las ze, en herlas ze en ook toen ze uit elkaar gevallen waren, las ik ze nog eens.

Zoenen met slagroom cover op tekst zoenen met slagroom sportschool

Zoenen met slagroom bracht mij naar deze trip down memory lane. Het is echt een verhaal dat vroeger in een dergelijke uitgave was verschenen. Een romantisch verhaal over een gewoon meisje, dat verliefd wordt op een gewone jongen. Ze vallen voor elkaar, maar dan gebeurt er iets waardoor er een breuk ontstaat. Gelukkig is die slechts tijdelijk en komen ze aan het eind weer bij elkaar. Eind goed, al goed. Een beproefd recept.

Zoenen met slagroom blog

Maar Zoenen met slagroom is natuurlijk helemaal van deze tijd. Met zelfstandige pubers https://trotsemoeders.nl/trefwoorden/pubers/ die vakantiebaantjes hebben en alleen thuis blijven als ouders op vakantie zijn. Met grote broers die onverstandige dingen doen op internet. Met blogs en makeovers.

Zoenen met slagroom cover voor achter tekst

Want naast dat Marleen een heel leuk vakantiebaantje heeft in een ijssalon, houdt ze ook een eigen blog bij. Een behoorlijk succesvol blog, waarbij ik ook moest denken aan Girl Online (on Tour ) en aan 100% Coco.

Zoenen met slagroom tekst in tekst Zoenen met slagroom conflict

Omdat Marleen nogal onzeker is over zichzelf, besluit ze tot een make-over. Ze gaat sporten om een strakker lichaam te krijgen en besteedt meer aandacht aan haar haar en kleding.

Zoenen met slagroom tekst op cover

Zoenen met slagroom is een leuk boek, dat lekker vlot wegleest en heel herkenbaar moet zijn voor meisjes vanaf een jaar of 10, 11. Hoewel ik denk dat ook mijn oudste van veertien het met plezier tussendoor zal lezen.

Zoenen met slagroom ijssalon Love story andere boeken

Zoenen met slagroom is onderdeel van de Love Story-serie, geschreven door Jette Schröder, met gewone meisjes in de hoofdrol die verliefd worden op een leuke jongen. Het zijn volgens mij allemaal grappige lieve en herkenbare verhalen, waar je lekker bij kan zwijmelen en wegdromen. Er zijn al twee andere delen in deze serie verschenen: Zomerliefde en Terug naar school.
Zoenen met slagroom dossier

In ieder deel, dus ook in Zoenen met slagroom zit een liefdesdossier én een test. Bij de serie boeken hoort ook een site. Het is een leuke site, die er mooi en verzorgd uitziet en ook echt bij de boeken past. Je krijgt bijvoorbeeld tips over flirten en zoenen en je kunt kijken wie echt jouw type is, maar het advies om vooral blij te zijn met jezelf! Jette houdt hier zelf ook een blog bij.

Zoenen met slagroom – Jette Schröder
Jeugdboek, hardcover, 192 pagina’s, Uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Sex Education

Sex Education…. wanneer je er van gehoord hebt, heb je vast één of meer kinderen …