Slackline Basic Family Pack

Je hebt er misschien al eens van gehoord: slackline. Mocht je het gemist hebben; slackline is een trendy sport waarbij het de kunst is te balanceren op een gespannen band. Deze “sport” komt uit Amerika en kan je eigenlijk vergelijken met koorddansen. Maar dan natuurlijk veel stoerder aangezien het nu vooral uitgeoefend wordt door hippe jongeren.

Voor het Slacklinen heb je een slackline touw nodig. Dit is een band die je zelf heel makkelijk kan bevestigen tussen bijvoorbeeld twee bomen. Dan creëer je dus eigenlijk je “koord”. Het grote verschil met koorddansen is wel dat de bredere slackline band dynamisch is en reageert op je bewegingen. Het balanceren op een slackline vraagt dus niet alleen balans, maar ook concentratie en coördinatie. Slacklinen is daarom uitermate geschikt om te trainen voor sporten zoals klimmen, skiën, snowboarden, turnen en surfen. Tegelijkertijd is het ook een goede oefening in het trainen van de innerlijke balans. Maar eigenlijk is het gewoon heel erg leuk om te doen!

Slackline is geschikt voor jong en oud. Doordat je kan variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad, kan iedereen dit balanceerspel doen. Zeker voor kinderen is het een zeer uitdagende bezigheid als ze het onder de knie krijgen. Als beginnen heb je wel echt een helpende hand nodig. Hierdoor krijg je echt een samenspel en bevorder je het samen helpen. Ideaal voor kinderen! Het enige nadeel is dat het vrij lang duurt voordat je het balanceren onder de knie krijgt en dus zelf alleen over het koord kan lopen. Je moet er dus of de hele tijd bij blijven en je kinderen helpen, of ze moeten groot genoeg zijn om elkaar te helpen. Bij sommige kinderen kan de motivatie door het lange oefenen nog wel verdwijnen. Maar als je het eenmaal kan, dan blijf je eindeloos bezig!

Een prima set voor kinderen (en de beginnende ouders) is de Basic Family Pack van 10 meter. Deze set bestaat uit twee delen; de lijn en een ratel en wordt standaard geleverd met een handige tas. Hiermee kan je kind gelijk aan de slag!

Bestel hier dit product>>

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Top 5 buitenspeelgoed voor minder dan 10 euro

Natuurlijk kunnen kinderen zich buiten vermaken door je te helpen in de tuin of door …

Share
Share