boek voor kinderen over je lichaam

Mijn lijfboek

Mijn Lijfboek zit vol vrolijke versjes, interessante weetjes en grappige illustraties. Er staat alles in wat je wilt weten over je eigen lichaam en dat van anderen werkt. Over darmen, sproeten en bloed. Over buikpijn, kapotte knieën, losse tanden en ontzettend nodig een plas doen. Over oma’s rimpels en het baby’tje in mama’s buik.

Recensie
Het eerste liedje wat er in staat, gaat over je hoofd. Een erg leuk liedje. Over wat er allemaal aan je gezicht zit. Erg leuk voor alle drie mijn kinderen van 5, 4 en 2 jaar. Mijn Lijfboek behandelt het hele lijf. Verder in het boek gaat het ook over seksualiteit en voortplanting. Een voorbeeld van een versje:

Seks is niks geks.                                    Had je moeder nooit
Ben je gek, seks is fijn.                             met je vader gedaan,
Als seks niet bestond,                               dan had jij dus
zou jij er niet zijn.                                      nooit van je leven bestaan.

Voorbeeld pagina Mijn Lijfboekpagina uit Mijn Lijfboek

Onze kinderen weten nog niet wat het woord seks betekend en ik zal ze zelf dan ook niet nog niet voorlezen. Hierdoor heb ik toch wat moeite met dit boek. Er zijn ongetwijfeld ouders die daar anders over denken. Dan is dit boek ook erg geschikt voor de seksuele voorlichting en om kinderen bewust te laten maken van hun lijf.

Mijn Lijfboek heeft zeker hele leuke versjes die geschikt zijn voor alle leeftijden. Ik zal wel dus eerst de verhaaltjes en versjes uitzoeken die ik zelf geschikt vind voor hun leeftijd.

Mijn lijfboek – Bette Westera
Leerboek, hardcover, 80 pagina’s, Gottmer

Lees ook:
Kleuter woordenboek

Share

About Grietje Ekkelenkamp

e.e.ekkelenkamp@hetnet.nl'
Ik ben Grietje Ekkelenkamp en woon in Gramsbergen. Ik ben 30 jaar oud en heb 3 kinderen. Een dochter van 7, Rianne. Een zoon van 6, Evan. En een dochter van 4 jaar oud, Alice. Toen Alice 2 jaar was is bij haar Leukemie geconstateerd. Ze moet 2 jaar chemo-en en die 2 jaar is 23 januari voorbij. En dan hopen we dat de leukemie niet meer terug komt. Voor dat Rianne werd geboren was ik kraamverzorgster, dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Maar voor mijn gevoel was dit niet te combineren met kleine kinderen. Ik hoop dit later wel weer op te pakken. Ik werk nu als verzorgende in de thuiszorg.

Check Also

CORPUS – reis door de mens

Wanneer je ooit op de snelweg A44 in de buurt van Leiden hebt gereden, heb …

Share
Share