Mijn zwangerschapstest

“Terwijl ik achter de computer zit mijn administratie af te werken, dwalen mijn gedachte een beetje af. Aankomende donderdag weet ik misschien wel of ik zwanger ben, en zal mijn menstruatie uitblijven. Wat zou dat een wonder zijn!

Als je mij een beetje kent weet je dat ik erg ongeduldig ben, en zo ook vandaag. Waarom zou ik het nu niet even proberen. Gewoon even testen. Hoewel ik natuurlijk erg vroeg ben, weet je tenslotte maar nooit!  Een simpele zwangerschapstest haal ik te voorschijn; ik volg de gebruiksaanwijzing op en leg het naast mij neer in de vensterbank. Nu maar afwachten. Na enkele minuten zie ik een heel licht streepje. Met het blote oog amper te zien, maar ik zie het, ik weet het, ik word mama!

Zenuwachtig loop ik met mijn test door het huis, de hond achter mij aan die immers net zo zenuwachtig wordt van mij. Wat nu? Ga ik Peter bellen, ga ik niks doen? Zou de test wel betrouwbaar zijn? Ik laat het maar even rusten…

Lekker makkelijk gezegd; even laten rusten: De hele dag ben ik mijn hoofd in de “baby” wolken, op het werk loopt alles mis en moet ik met een geheim rond lopen wat ik het liefste met de hele wereld wil delen, maar toch hou ik mijn mond. Ik heb voor Peter een cadeautje gekocht. Een boekje over de zwangerschap die je van week tot week volgt, daarop heb ik de test geplakt. Inmiddels al helemaal aan het idee gewend dat ik mamma word geef ik het cadeautje. Hij is vast net zo blij als ik.

De pappa in spé moet helaas nog even wennen aan het idee en vraagt verschrikt wat het is. Zie je dat dan niet? Snap je dat dan niet? Je wordt papa!

De vader moet nog even wennen aan het idee. Ik word papa, zegt hij, en daarmee trekt hij zich terug in zijn werk…”

Lees ook:
Ben je zwanger of niet?
Ik ben … weken zwanger, alle weken op een rij

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Stel je voor…. je bent een aantal dagen over tijd. Komt het door de spanning? …

Share
Share