Het grote zelfleesboek [recensie]

Dit AVI meegroeiboek van AVI START tot en met AVI E4 (en een beetje extra) is er speciaal voor alle stoere zelflezers. Het zit boordevol klassieke en nieuwe verhalen, strips, rijmpjes, liedjes, moppen en raadsels, gemaakt door bekende schrijvers en tekenaars. Alles zit erin: van herkenbare alledaagse dingen tot sprookjes en dierenverhalen. De avonturen van Vos en Haas, Piet en Riet, Pippi Langkous, Sjon en Sjaan, Jubelientje, Dolfje Weerwolfje en vele anderen lees jij zelf (voor)!

Recensie
Het blijft een bijzondere ervaring: zien hoe je kinderen leren lezen. Soms denk je dat het kwartje nooit zal vallen en dan “ineens” zitten ze een boek te lezen!

Ik ging met mijn oudste regelmatig naar de bibliotheek om boeken op zijn leesniveau te zoeken en dat was best lastig. Want de boeken van het niveau waar de klas mee bezig was, waren vaak al uitgeleend en het is ook niet zo dat kinderen in hetzelfde tempo ontwikkelen, dus lastig om goed aan te kunnen sluiten met een boek.

Het GROTE Zelfleesboek biedt de oplossing voor alle kinderen die beginnen met lezen, al een beetje kunnen lezen, of interesse tonen in leren-lezen. Het heeft namelijk een keur aan verhalen van bekende auteurs. Leuk om te lezen en in niveaus die voor beginnende lezertjes prima te doen zijn.

Het GROTE Zelfleesboek is praktisch opgebouwd: het begint op het allermakkelijkste niveau (AVI start) met stripjes en korte verhaaltjes en gaat dan langzaam door naar het niveau M3 en E3 (de leesniveaus van groep 3). Daarna gaat het nog verder en worden de verhalen langer. AVI M4 en E4 komen uitgebreid aan bod en die verhalen zijn ook leuk om voor te lezen. Er staan ook nog een paar verhalen van een nog hoger AVI niveau in (AVI M5 en AVI E5). Je kind kan dus een hele tijd blijven lezen in dit boek!

Het mooie is dat jij je, als Trotse Moeder, niet bezig hoeft te houden met op welk AVI-niveau je kind zit. Wanneer je kind het leuk vindt om te leren lezen, kun je al met dit boek aan de slag. Eerst enkele woordjes hakken en plakken en wanneer het lezen beter gaat, ziet je kind zelf wel wat hij of zij zelfstandig kan lezen en waar nog hulp nodig is.

De verhalen zijn van allerlei bekende auteurs en stuk voor stuk leuk om te lezen, samen met je kind, of om je kind zelf te laten lezen. Je kind oefent hierdoor niet alleen met lezen, maar maakt ook kennis met verschillende schrijvers en verschillende stijlen.

Ik ben echt helemaal weg van dit boek. Dit zou iedere ouder in huis mogen halen wat mij betreft. Dan heb je, op het moment waarop je kind er zelf aan toe is, altijd een prima boek bij de hand om mee aan de slag te kunnen gaan. En Het grote zelfleesboek kan jarenlang mee gaan! Het krijgt van mij de maximale score van 5 sterren.

Het grote zelfleesboek – diverse auteurs
Leesniveau’s AVI start t/m AVI E4
Hardcover, 232 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Middelkind

‘Onze oudsten zijn helden, onze oudsten zijn speciaal…’ Inhoud Waar Maggie woont, worden de oudste …