Heksje Lilly en de kleine dolfijn

Buiten is het heel warm.
Lilly zit met haar broertje in het badje.
Ze spelen met het badeendje.
En met de opblaasdolfijn.
Dan weet Lilly iets leuks.
Stel je voor dat de dolfijn echt was!
Ze pakt haar toverboek.
En ze spreekt een spreuk uit.
Zzzwoesj! Daar zwemt een echte dolfijn!
Maar wat doet het badeendje nu?
En waarom fladderen Leons zwemvleugels?

Recensie
Lilly is een heksje die kan toveren middels een toverboek. Haar broertje weet dit, maar voor de rest helemaal niemand. Lilly beleeft hierdoor steeds allerlei leuke, spannende en soms wel rare avonturen die je in allerlei verschillende boeken kunt lezen. In dit nieuwste boek van Heksje Lilly gaat het over een dolfijn die ze zelf getoverd heeft. Ze heeft een opblaasdolfijn omgetoverd in een echte dolfijn! Deze levensspreuk werkt alleen ook op andere dingen waardoor het badeendje en de zwembandjes van haar broer ook opeens leven. Dit zorgt voor een heel grappig verhaal voor kinderen van 7 jaar en ouder.

Alle hoofdstukken zijn best lang, maar door de korte zinnen die gebruikt worden, heel goed te lezen voor kinderen in groep 4. De situatie waar Lilly en haar broer in komen, is hilarisch en spannend tegelijkertijd. Mijn dochter van 7 jaar vond het heel leuk om te lezen en riep steeds tussendoor aan mij wat er allemaal gebeurde. Ze wilde het boek niet weg leggen voordat het uit was, want ze moest toch echt weten hoe het verhaal af liep. De boekenreeks van Heksje Lilly bewijst zich keer op keer. De boeken zijn afzonderlijk erg leuk, goed leesbaar (zowel de 7+ boeken als de wat dikkere 8+ boeken) en spreken kinderen van deze leeftijd erg aan. Het leuke van dit boek is trouwens ook dat er nog een mini Heksje Lilly aan een lintje aan het boek bevestigd is, zodat je deze kan gebruiken als boekenlegger. Dat is een hele leuke toevoeging die vooral meisjes zal aanspreken.

Kortom, een heel leuk boek om te lezen en om te hebben. Een aanrader!

Heksje Lilly en de kleine dolfijn – Knister
Zelfleesboek, hardcover, 48 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Charlie en ik – ver van huis

‘Charlie is anders dan gewone kinderen. Hij is er eentje uit duizenden, zo niet miljoenen. …