Kobo H2O: in bad met een goed boek [review]

Ik ga graag in bad. Maar ‘gewoon in bad gaan’ vind ik saai, daar heb ik geen rust voor in mijn hoofd. Dus het liefst neem ik een kan thee en een goed boek mee. Maar dan loop je een risico natuurlijk: je boek kan in bad vallen!

Het is mij twee keer overkomen. De eerste keer was toen ik een weekend thuis was van mijn studie en mijn syllabus over inleiding in de psychiatrie uit mijn handen glipte. En ik kon niet eens meer opzoeken of mijn reactie volgens de psychiatrie wel gezond was, de bladen plakten allemaal aan elkaar. Ik heb echt tussen alle pagina’s keukenpapier moeten doen en heb mijn tentamen uit een bijzonder onhandig boek moeten leren.

De tweede keer was nog niet eens zo lang geleden. Ik had een Donald Duck pocket van de kinderen meegenomen en die viel in het water. Vond ik zelf minder dramatisch dan mijn studieboek, maar de kinderen dachten er anders over…

De oplossing? Een e-reader die waterdicht is! Ja, zo simpel kan het zijn 😉

Gedachten vooraf
Jullie weten misschien uit eerdere artikelen dat ik een echte ambachtelijk-papieren-boeken-type ben. Ik houd van boeken, van terug kunnen bladeren, van ze in mijn kast te zien staan en uit te kunnen lenen, van het gevoel en de geur. Maar meer nog houd ik van lezen! Dus ging ik toch overstag en pakte het kleine doosje met de Kobo Aura H20 edition 2 e-reader dankbaar uit.

Wat een kleine e-reader! Ik ben echt een snelle lezer en ben bang dat zo’n kleine reader zo weinig tekst laat zien dat ik steeds een onaangename onderbreking van het lezen krijg… Maar goed, vooroordelen aan de kant en opladen!

Meteen nog een vooroordeel: wanneer je een opening hebt om op te laden, kan hij toch niet helemaal waterdicht zijn? Zo’n rubberen afsluiting… is dat wel voldoende?

Ervaring
Het gaat me te ver om mijn Kobo H2O reader onder water te dompelen, maar ik kreeg toen ik naar kantoor liep door de regen, een melding van de reader zelf dat ik eenvoudig de regendruppels af kon schudden van de reader. Dat lijkt me geen paniekreactie van de Kobo e-reader, dus ben ik zelf ook een stuk relaxter wanneer ik in bad zit!

Het lezen zelf gaat veel beter dan ik had verwacht. Je kunt gewoon je eigen leestempo aanhouden. De Kobo reader reageert erg snel op het ‘omslaan van een pagina’ zodat je er minder tijd mee verliest dan wanneer je bijvoorbeeld een papieren pagina omslaat. Ik moet wel sneller ‘bladeren’ dan bij een papieren boek, maar dat gaat vanzelf en het leest dus (echt!) prima!

Een ander voordeel, wat ik tot nu toe niet heb willen inzien, is dat je hem altijd mee kunt nemen. Hij gaat echt lang mee zonder opladen en op die manier heb je altijd boeken bij je. Ik ben gewend om altijd een boek in mijn tas te hebben. Iedere onverwachte niets-doen-tijd, zoals even wachten in de auto tot mijn bijrijder er is, vul ik graag met lezen. Ik ben dit zo gewend dat ik me niet compleet voel zonder boek bij me.

Niet alle boeken laten zich makkelijk meenemen, dus ik zorg altijd dat ik ook een pocket in huis heb. Met de e-reader kun je gewoon het boek wat je aan het lezen bent, meenemen, en verder lezen waar en wanneer je wilt. En het past ook in mijn jaszak en mijn handtas. Echt een groot pluspunt!

Conclusie
Mijn vooroordelen kunnen aan de kant: ik ben echt blij met mijn waterdichte e-reader! Ik blijf een voorkeur houden voor papieren boeken, maar gebruik daarnaast de Kobo reader intensief.

Ik heb ook nog iets leuks ontdekt: een Kobo Plus abonnement! Dat is de eerste maand gratis en het bevalt me erg goed. Ik lees enorm veel recensie-boeken maar ik kan natuurlijk niet alles zelf lezen. Daarom heb ik gelukkig een goed team van mede-recensenten. En soms lees ik een recensie van een van hen, en wil ik toch graag het boek ook zelf lezen! Dat kan met een abonnement op Kobo Plus prima, er staan ook een heleboel recente boeken in.

De combinatie van Kobo H2O en Kobo Plus is voor mij ideaal. Maar je kunt ook ‘gewoon’ boeken op je e-reader zetten en ik zag laatst een hele nieuwe reader van Kobo voorbij komen die me ook erg mooi lijkt: de Kobo Aura One. Deze heeft een groter scherm en is ook waterdicht (zelfs nog ‘waterdichter’ dan de Kobo H2O omdat hij ‘van binnen’ waterdicht is). Nu ik zo verslingerd ben aan e-readen, zet ik die op mijn verlanglijstje voor thuis-lezen. Dan gaat mijn kleine vriendinnetje (Kobo H2O) mee wanneer ik onderweg ga, en Aura One mag mee in bad en in bed. Lees je dit, sinterklaas?
Bekijk op bol.com

Om de verschillende Kobo e-readers te vergelijken, klik hier >>>>

Meer weten over Kobo Plus? Klik <hier> en houd onze Instagram pagina in de gaten want binnenkort kun je daar een winactie voor drie maanden gratis Kobo Plus vinden!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

Een badkamer inrichten als je kinderen hebt, werkt toch iets anders. Van een wastafel met …

Share
Share