Reis door de Wereld van Kennis (RDDWVK)

RDDWVKRDDWVK, Reis door de wereld van kennis, is een serie interactieve textbooks die wereldwijd een groot succes zijn. Trotse Moeders kreeg een aantal delen van deze interactieve studieboeken ter recensie. In de digitale brochure staat meer over de achtergrond en uitgangspunten van de textbooks <klik hier>

Recensie

Ik was zeer benieuwd naar deze serie interactieve en informatieve textbooks. Mijn oudste zoon (bijna 10) heeft bijna een jaar thuis les gekregen van me en het was steeds een uitdaging om materiaal te vinden waarvan hij iets kan leren en wat hij ook leuk vindt. Had ik toen deze textbooks maar gehad! Maar ook nu blijken ze goed aan te slaan bij hem en ook bij zijn jongere broer van 7.

De textbooks zijn goed opgebouwd, beginnen met een overzicht over het onderwerp en gaan daarna op verschillende deelonderwerpen verder in. Daarbij worden leuke feitjes, opdrachten, verwijzingen naar filmpjes en websites met extra informatie gegeven. De inhoud wordt compact beschreven, niet eenvoudig, maar prima te lezen door kinderen met interesse in de diverse onderwerpen die geboden worden.

evolutieDe textbooks die wij bekeken hebben zijn:
* Uit de serie “Wat is leven” de delen “Anatomie“, “Evolutie” en “Erfelijkheid
* Uit de serie “Uitvindingen en ontdekkingen” de delen “Introductie” en “Verhalen

De serie “Wat is leven” vond ik zelf erg leuk om te bekijken. Met name “Erfelijkheid” is een onderwerp waar voor geïnteresseerde kinderen weinig toegankelijke informatie te vinden is, en dit textbook geeft heel duidelijke informatie en het feit dat je het op je iPad kunt bekijken, maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de structuur van de dubbele helix (een DNA-streng) in 3D te kunnen bekijken, te draaien etc.

De serie “Uitvindingen en ontdekkingen” viel erg in de smaak bij mijn jongens die allebei graag uitvinder willen worden. De leuke weetjes vlogen om mijn oren: “wist jij, mama, dat in één theelepeltje huisstof 5 miljoen huidschilfers, 10.000 huismijten, honderden haren, onderdelen van dode insecten en miljoenen bacteriën en pollen zitten“? Dit naar aanleiding van een hoofdstuk over hoe een stofzuiger werkt.

Kortom: bijzonder interessante interactieve boeken, voor iedereen met interesse in de onderwerpen waarover ze gaan, zowel kinderen (die zelf kunnen lezen)  als volwassenen. Door alle extra’s en opdrachten ook geschikt voor (na)schoolse activiteiten en plusklassen.

 De Reis Door De Wereld Van Kennis iBooks Textbooks zijn nu verkrijgbaar in de iBooks Store op iPad en Mac of via www.itunes.com/JTTWOK

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Middernachtbibliotheek

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan …

Share
Share