Het lammetje dat een varken is

Bij de titel Het lammetje dat een varken is, ben ik al verkocht. Geen gezeur over “lammetjes die varkentjes willen zijn”… Dan sla je, wanneer je het over onderwerpen als transgender hebt, de plank volledig mis naar mijn mening. Het lammetje is een varken, alleen ziet het er aan de buitenkant anders uit. Zo hoor je het uit te leggen, ook aan kleuters!

Verhaal
Bekijk op bol.comIn de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. ‘Ik ben een varkentje,’ zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?

Mening
Ik gaf het al aan: dit is de enige juiste manier om uit te leggen wat genderidentiteit is. En je zult merken dat dat voor kleuters helemaal geen moeilijk of beladen onderwerp is.

Wanneer je dit prentenboek voorleest, klinkt het allemaal heel logisch en zo wordt de wereld van jouw kindje weer wat groter dan de standaard patronen die in de meeste kinderboeken voorkomen.

Los van de ‘boodschap’ is dit een mooi prentenboek. Prima geïllustreerd, goed verteld. Lieve, duidelijke inhoud. Een must-have voor iedere kinderboekenkast om op een gewone manier meer over de wereld om ons heen uit te kunnen leggen.

Het lammetje dat een varken is – Pim Lammers
Illustraties door Milja Praagman
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij De Eenhoorn
Bestel dit boek hier >>>>

Winnaaar van de Zilveren Griffel 2018

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …