Rick de reiziger – Een monsterlijke reis

Screenshot 2014-10-28 at 16.39.31Vlak voor zijn verhuizing naar Nunspeet heeft Rick een magische wereldbol, genaamd Aart cadeau gekregen. Hiermee kan hij reizen naar iedere plek op aarde. Rick vindt het wel makkelijk, zo’n ’taxi’, die hem iedere keer op en neer brengt naar zijn oude vriend Sjors in Rotterdam. Maar Aart wil geen taxi meer zijn. Hij wil reizen, avonturen beleven, de wijde wereld in trekken. Eigenlijk durft Rick dat niet zo goed, maar Aart weet hem, samen met tante Carolien toch te overtuigen. En dus maakt Rick zijn eerste verre reis, over zee. Maar dan gaat het mis….

Recensie

Mijn oudste zoon van 10 jaar heeft het eerste boek over Rick de reiziger met veel plezier gelezen. Lees hier de recensie >>>>

Hij was dan ook erg verheugd dat er nog een boek verschenen was, geschreven door Yvette Kars, over Rick de reiziger. Ook dit boek werd in één adem uitgelezen. Hieronder kun je de recensie van mijn zoon over dit boek lezen:

Rick is een jongen van 8 jaar. Hij heeft voor zijn verjaardag een wereldbol gekregen die leeft. De wereldbol heet Aart en kan praten (hij heeft een gezicht op de Atlantische Oceaan).

Screenshot 2014-10-28 at 16.38.26

In het eerste boek gebruikte Rick deze magische wereldbol vooral omdat hij net verhuisd was en steeds even terug wilde naar zijn vriend. Hij ging dan even op en neer van Gelderland naar Rotterdam.

In dit boek gaat Rick naar Schotland. Hij heeft allerlei magische snufjes gekregen van de tante van wie hij ook Aart heeft gekregen. Hij heeft zoveel zin om te reizen gekregen daardoor, dat hij zomaar willekeurig op Aart tikt en dan landt hij in het water.

Screenshot 2014-10-28 at 16.38.46

Het is het meer van Loch Ness. Gelukkig kan Rick zwemmen, maar Aart ligt op de bodem. Dan wordt Rick vriendjes met het monster van Loch Ness en die helpt hem om Aart te pakken.

Screenshot 2014-10-28 at 16.38.12

Dit boek is echt leuk. Het is een beetje spannend of het goed afloopt maar het vooral grappig om te lezen. Ik hoop dat Rick nog meer reizen gaat maken in volgende delen!

Rick de reiziger: Een monsterlijke reis – Yvette Kars
Tweede deel over Rick de reiziger
Paperback, 118 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

JetKids™ van Stokke® BedBox® – van meerijd-kinderkoffer tot vliegtuigbed

Ik heb twee keer gevlogen toen mijn oudste zoon nog maar klein was. Beide keren …

Share
Share