Boer Boris in de sneeuw

boer boris in de sneeuwBoer Boris! Kom nou toch naar buiten!
Open de gordijnen en kijk door de ruiten.
Het heeft gesneeuwd.
Alles op de boerderij is wit, wit, wit! 

Recensie:
Een heerlijk – op rijm geschreven – prentenboek over de winter. Wanneer Boer Boris ’s ochtends wakker wordt, blijkt de wereld te zijn bedekt met een dikke laag sneeuw. Wanneer hij naar buiten stapt, staat hij in en witte wereld. Maar er moet ook gewerkt worden op de boerderij…
Dus gaat de boer aan het werk en schuift met de machine die wel 1000 kilo weegt, alle sneeuw opzij. Het wit verdwijnt en de meest mooie kleuren komen tevoorschijn. Aan het einde van de dag, gaat iedereen weer lekker naar bed. Die nacht sneeuw het weer en is de volgende morgen is de wereld weer wit… Is al het werk van gisteren voor niets geweest?

boer borisBoer Boris in de sneeuw is het derde boek dat Ted van Lieshout schreef over Boer Boris. Het eerste boek – Boer Boris – is verkozen tot één van de tien mooiste prentenboeken van het jaar 2014. De rijmende tekst leest vlot en ligt lekker in het gehoor. Zelf vind ik het altijd heerlijk om op rijm geschreven verhalen voor te lezen en kinderen genieten er meestal ook enorm van. Het rijmwoord aan het einde van de zin, zeg ik vaak niet eens zelf. Wanneer ik een stilte laat vallen, maakt mijn dochter de zin moeiteloos af.
De sfeervolle prenten zijn gemaakt door Philip Hopman en hij heeft op schitterende wijze het verhaal in beeld gebracht.

Een heerlijk boek om van te genieten in de koude wintermaanden. Zeer toepasselijk als er buiten een (dikke) laag sneeuw ligt, maar ook heerlijk om van te genieten als de sneeuw op zich laat wachten. Kun je toch even heerlijk wegdromen van een wit landschap!

Boer Boris in de sneeuw – Ted van Lieshout
Prentenboek, 32 pagina’s, Gottmer 
Bestel dit prentenboek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat …