Drop en zwangerschap?

Screenshot 2014-02-14 at 19.52.31Veel zwangeren weten dat ze beter niet kunnen roken en alcohol beter kunnen laten staan, maar er zijn nog meer producten die je beter tijdelijk niet kunt eten of drinken. En één daarvan is drop!

In drop zit namelijk een stofje wat er voor kan zorgen dat je bloeddruk omhoog gaat en dat heeft effect op je ongeboren kindje. Daarnaast heb je bij het eten van zoute drop ook het effect dat je meer vocht vasthoudt en ook dat kan bloeddrukverhogend werken.

Screenshot 2014-02-14 at 19.50.59Maar de echte boosdoener is glycyrrhizine. Deze stof zit niet alleen in (zoute èn zoete) drop, maar ook in zoethout en zoethoutthee. Behalve een hoge bloeddruk en het vasthouden van vocht, kan een te veel aan drop ook zorgen voor een tekort aan een belangrijk mineraal (kalium) en kan het schadelijke effecten op de werking van je nieren hebben, en die hebben het -zeker tegen het eind van de zwangerschap- al extra druk, omdat ze ook het bloed wat je baby van voedsel en zuurstof voorziet, zuiver moeten houden.

Goed om te weten dat ‘onschuldig dropjes’ in de zwangerschap schade kunnen berokkenen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven!

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Venco / Red Band ijsjes

Toen het bericht in de media verscheen dat Venco / Red Band enkele van hun …