Niet knipperen! [recensie]

Denk je dat je een staarwedstrijdje kunt winnen van een olifant? En van een gorilla, een giraf, een krokodil, of een uil? Of van hen allemaal, en een heleboel andere dieren – tegelijkertijd? Je staat op het punt om dat uit te vinden! Wat je ook doet … NIET KNIPPEREN!

Recensie
Hoewel dit een boek is wat peuters en kleuters enorm zal aanspreken, zijn mijn eigen kinderen (10+) er ook helemaal weg van. Met name de tweeling is dol op staarwedstrijden en de tekeningen in het boek maken dat je automatisch (ik ook, tijdens het voorlezen!) je ogen gaat opensperren. Dat voegt een heel leuk, interactief element toe aan Niet knipperen!

In Niet knipperen! begint een meisje te staren. Eerst komt er een vogeltje meedoen en er volgen steeds meer dieren. Ik vind de tekeningen prachtig! Doordat het boek langwerpig is, zijn de afbeeldingen lekker groot. Er is veel te zien, toch ligt de focus op de ogen van de dieren en van het meisje, die -samen met de teksten- aanmoedigen om mee te doen.

Wat ik ook erg goed vond, was het kleur geven aan de teksten van het meisje en van de dieren. Iedereen heeft een eigen kleur en dat maakt dat je bij het voorlezen, je peuter of kleuter lekker mee kunt laten doen. Door met je vinger de tekst aan te wijzen die je voorleest, kan je kind een bijpassende persoon / dier aanwijzen.

En natuurlijk ga je na afloop een staarwedstrijdje met je kind doen! Ik hoop dat jullie er beter in zijn dan ik, ik verlies echt iedere keer!

Niet knipperen – Tom Booth
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …