Puber leest Flip Fiasco 2: Wat nu weer?

cover-flip-fiasco-trotse-moedersEr zijn drie dingen die je moet weten:
Ik werd geboren
Ik heb een groots detective-imperium opgericht
Ik heb grootsheid uitgevonden
GROOTSHEID

Als oprichter, eigenaar en directeur van Fiks Fiasco bv heeft Flip het maar druk, want het grootste mysterie ooit is op zijn pad gekomen: de zaak van de verdwenen aardbol. Maar een of andere zwendelaar probeert zijn zaak te saboteren. Flip moet zichzelf beschermen…

Recensie
Volgens uitgeverij De Fontein is dit boek geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7. En dat klopt ook, want mijn jongste van 8 jaar vindt het een heel leuk boek. Maar degene die het als eerste te pakken had, was mijn oudste zoon, inmiddels 11 jaar en dicht tegen de puberteit aan. En als een echte bijna-puber lukte het hem niet om normaal in een stoel te zitten bij het lezen van dit boek.

flip-fiasco-2-copyright-trotse-moeders-1

Deze foto’s heb ik allemaal genomen op de dag dat het boek in huis kwam. Zoals je ziet, was mijn zoon volledig van de wereld, en alleen nog maar aan het lezen. En aan het schateren, want wat heeft hij genoten van het boek. Even moest hij stoppen met lezen, omdat we gingen eten, en toen gingen de verhalen over de ijsbeer, over een botermobiel en over allerlei zotte avonturen.

flip-fiasco-2-copyright-trotse-moeders-3

In pyjama, terwijl ik de tweeling aan het voorlezen was, ging hij nog even door en vermoedelijk is het boek morgen voordat hij naar school gaat uit. flip-fiasco-2-copyright-trotse-moeders-4Ik kan me helemaal voorstellen waarom het zo leuk is. Het verhaal is uiterst grappig en binnen het verhaal zitten enorm veel kleine grapjes. De tekeningen zijn komisch en het geheel leest heerlijk weg.

Hier zijn eigen recensie: “Het boek gaat over Flip die samen met de ijsbeer Fiks een detectivebureau heeft, net zoals in het eerste deel. Maar in dit deel moesten ze de zogenaamde grootste zaak uit hun carrière: de vermiste wereldbol, oftewel de zaak van de schoolwedstrijd oplossen. flip-fiasco-copyright-trotse-moeders-5

Flip vindt zichzelf heel goed en luistert daarom niet naar goede adviezen, hij verzint dan zelf een theorie. Of hij de detective-zaak oplost vertel ik natuurlijk niet, je moet het boek echt zelf lezen, het is jammer als je dat niet doet“.

Ik vond het echt heel erg leuk. Er zit zo vele humor in, dat ik steeds moest lachen. Alles is echt grappig, het verhaal èn de plaatjes. Soms zijn er onverwachte dingen zoals dat de aartsvijand van Flip opeens bij de buren staat. Dat had ik niet aan zien komen en Flip ook niet. Hij roep toen zoiets als ‘verlakkerij’ en dat is erg grappig“.

Zoonlief is van plan wanneer dit boek uit is, deel 1 nog een keer te lezen en daarna deel 2 ook nog een keer. Hopelijk komt er ook nog een deel 3!

Flip Fiasco 2 – Wat nu weer? – Stephan Pastis
Bekijk op bol.comTweede deel over Flip Fiasco
Hardcover, 304 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

flip-fiasco-trotse-moeders

Klik hier voor de recensie van het eerste deel over Flip Fiasco: Oeps…

Flip Fiasco, deel 1: Oeps… – Stephan Pastis
Eerste deel over Flip Fiasco
Hardcover, 296 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …