LEGO Jurassic World – recensie van de game

Screenshot 2015-06-15 at 07.05.34Het spannende avontuur van zowel Jurassic World als zijn voorgangers biedt meer dan 20 jaar vermaak en spanning. Deze game recreëert onvergetelijke scenes en actie uit de films, verteld met de karakteristieke LEGO humor van TT Games. Fans kunnen de meest memorabele momenten uit de franchise zelf ervaren en op onderzoek gaan in het uitgestrekte gebied van Isla Nublar en Isla Sorna. Klik hier voor ons verslag van de première van Jurassic World die nu in de bioscoop te zien is >>>>

In LEGO Jurassic World kunnen spelers de rol aannemen van spannende Jurassic film personages, zoals Owen Grady (Chris Pratt), Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), Ian Malcolm (Jeff Goldblum) en Dr. Wu (BD Wong), in twintig levels op een missie om het kostbare amber te verzamelen waarin het dinosaurus DNA zit.

Screenshot 2015-06-15 at 07.13.47

Spelers kunnen het DNA gebruiken om hun eigen dinocollectie te bouwen en compleet nieuwe soorten te creëren met de Dino Customizer door het mixen en matchen van kleur, lichaamsdelen en eigenschappen of in de gigantische voetstappen van de LEGO dinosauriërs treden door in de huid van deze beesten te kruipen!

Packshot LJW RGB PS4 2D (1)Recensie
In ons gezin is iedereen dol op de LEGO games die gebaseerd zijn op populaire karakters en films. Van Harry Potter en Indiana Jones, tot de game gebaseerd op de LEGO movie: alle games kenmerken zich door mooie graphics (echte LEGO werelden) en veel humor.

Zo ook LEGO Jurassic World waarvan we de versie voor de PS4 ter recensie kregen. De kinderen konden niet wachten om te beginnen. Gelukkig kun je dit spel ook met z’n tweeën spelen, zodat de 8-jarige tweeling samen aan de slag kon.

Screenshot 2015-06-15 at 07.15.46 Screenshot 2015-06-15 at 07.16.05

De game is opgebouwd als verhaal, gebaseerd op de nieuwste Spielberg-dinosaurus-film Jurassic World, maar ook op de drie eerdere films. De game start, net als bij Jurassic Park, met opgravingen, met een helicoptertocht naar Isla Nublar en volgt het hele verhaal. Erg herkenbaar, ook de personages. Prachtig gedaan.

Screenshot 2015-06-15 at 07.03.04 Screenshot 2015-06-15 at 07.03.53

De opdrachten zijn prima uit te voeren en logisch opgezet. Deze game durf ik ook mee te spelen, want je loopt je niet suf te zoeken naar wat de volgende stap zou moeten zijn, er zijn aanwijzingen die zelfs ik kan opmerken en er is een hulpje (Mr. DNA) die je op de goede weg zet.

Screenshot 2015-06-15 at 07.15.13 Screenshot 2015-06-15 at 07.15.00

Waar de Jurassic films nogal spannend zijn voor jonge kinderen, is deze game echt geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Er vloeit uiteraard geen bloed, zoals in de films, hoewel het wel spannend is voor kinderen wanneer er een T-Rex ontsnapt is….

Screenshot 2015-06-15 at 07.03.39 Screenshot 2015-06-15 at 07.03.23

Het is een hele uitgebreide game, waarbij de humor niet vergeten wordt en er tussendoor ook steeds stukjes van het verhaal (in een LEGO versie) te zien zijn. Goede voorbereiding voor mijn tweeling om straks ook de echte films te kunnen zien.

lego-game-jurassic-world-copyright-trotse-moeders-1 lego-game-jurassic-world-copyright-trotse-moeders-2

Er wordt verwoed gespeeld, om 6 uur ’s morgens staat de tweeling al aan mijn bed om te vragen of ze verder mogen spelen. Ze zijn erg benieuwd naar wat er allemaal nog gaat gebeuren (ze hebben de films niet gezien). Ook mijn oudste zoon van 11 geniet van deze game, hij kan de humor enorm waarderen. Kortom: een absolute aanrader!

LEGO Jurassic World game
PEGI 7, Warner Bros.

Bekijk op bol.comBestel deze game voor PS4 hier >>>>

Bekijk op bol.comBestel deze game voor Xbox 360 hier >>>>

Bekijk op bol.comBestel deze game voor Playstation 3 hier >>>>

Bekijk op bol.comBestel deze game voor WiiU hier >>>>

Bekijk op bol.comBestel deze game voor Nintendo 3DS hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share