Goliath Kakelspektakel genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014

goliath-kakelspektakel-speelgoed-van-het-jaar-trotse-moeders-2014Goliath Kakelspektakel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014 in de leeftijdscategorie 12 jaar en ouder.

Uit het juryrapport:

Artikelomschrijving:
KakelSpektakel is een kakelgek gebarenspel met een rubberen kip. Pak een kaart en gooi de dobbelsteen voor je opdracht. Beeld deze met de kip uit: zwaai met de kip, buig hem dubbel of laat zijn vleugeltjes fladderen. Het maakt niet uit, zolang je maar niet praat. Hoe gekker, des te beter!

De mening van de jury:
Een hilarisch spektakel. De kip kan het je behoorlijk lastig maken en voor veel verwarring zorgen. Gewoon een heel grappig spel.

Toelichting pedagoog:
goliath-kakelspektakel-speelgoed-van-het-jaar-trotse-moeders-spelHier hebben we te maken met een semi-coöperatief spel. Semi, omdat het spel in twee teams wordt gespeeld, een team wint en het andere verliest. Als algemene typering van de pedagogische waarde, zo denk ik, is dat de aanduiding samen veel lol hebben bij het spelen van een spel een juiste typering is. Spelen moet voor alles leuk zijn en vreugde opwekken. Wel, dit kakelspektakel-spel doet dat. Verder vraagt het van de spelers het vermogen iets te kunnen uitbeelden. De kunst is per team zoveel mogelijk woorden te raden, dus goed samen te werken en beter te zijn dan het andere team.

Goliath Kakelspektakel
Bestel dit spel hier >>>>

genomineerd-speelgoed-van-het-jaar-trotse-moeders-klik-hier

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Cortex Challenge Geo

Geo-versie van het snelle hersentestspel Cortex! Stel je hersens op de proef in dit leuke …