Zootje ongeregeld

Iris Boter… die naam komt me zo bekend voor? En ineens kan ik het plaatsen: ze heeft de boeken over Juf Braaksel (geschreven door Carry Slee) geïllustreerd! En kennlijk is ze niet alleen een prima tekenaar, maar kan ze ook schrijven, want voor me ligt het nieuwe boek: Zootje ongeregeld.

Verhaal
Tore woont met haar enorme familie in een groot, rommelig huis: het is er altijd druk en gezellig! Maar haar klasgenootjes vinden het maar raar bij haar thuis en er komt nooit iemand spelen. Daarom besluit Tore het huis op te ruimen en een feest te geven, zodat iedereen kan zien hoe fijn het er is. Ze begint met een grote kast vol oud papier en brengt alles naar de container bij school. Opgeruimd staat netjes!

Maar dan staat er een vrouw van KindZorg aan de deur. Ze wil de adoptiepapieren zien van haar broertje Olle.
O jee… Lagen die niet in de kast die Tore net heeft opgeruimd?

Zal het Tore en haar familie lukken om te voorkomen dat Olle bij hen wordt weggehaald?

Algemene informatie
Zootje ongeregeld is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8, het is uitgegeven in een hardcover versie van 190 pagina’s door uitgeverij Moon en is gechreven en geïllustreerd door Iris Boter.

Eerste indruk
Mijn eerste indruk is erg positief: ik vind de titel al leuk! De cover is aantrekkelijk en aan de binnenkant van het boek vallen de “tegeltjes” met wijsheden op die in het boek ook steeds terugkomen. Het boek is ingedeeld in niet te lange hoofdstukken waardoor het ook prima geschikt is om voor te lezen.

Voor kinderen die zelf al kunnen lezen, is het een prettig boek, niet te veel tekst per pagina en veel leuke illustraties. Het verhaal is echt goed geschreven, met humor en veel vaart. Kortom: een aanrader!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De vier beste tips voor een opgeruimd huis met kids

Je huis opgeruimd houden is niet altijd eenvoudig, zeker niet wanneer je kinderen hebt. Je …