Job en de duif redden Kip

De moeder van Job heeft zin in een vers eitje. Ze koopt een kip, maar die legt geen ei. De kip krijgt nog een week de tijd, daarna vliegt ze in de pot. Dat laten Job en de duif niet gebeuren. Kunnen ze de kip een ei laten leggen? Of is er nog een andere manier?

Recensie
Job en de duif redden Kip is dus een vervolg op het eerder verschenen boek Job en de duif. Nu ken ik dat eerste boek niet, dus ik ben benieuwd of dat iets uitmaakt voor de verhalen. Al snel blijkt dat dit helemaal niets uit maakt. Al in het eerste verhaal worden Job en de duif – die er al een maand of drie is – voorgesteld. Maar ik kan me voorstellen dat kinderen die met veel plezier het eerste boek hebben gelezen, ook erg blij zullen zijn met het vervolg. Niet alleen qua verhalen sluit dit leesboek mooi aan, ook wat betreft het AVI-niveau groeit dit boek met je kind mee en gaat verder waar het eerste boek gebleven is.

Job en de duif redden Kip is namelijk een boek voor beginnende lezers en is geschreven op het niveau van AVI E3 tot AVI M4. Het boek heeft allemaal korte verhaaltjes die in moeilijkheidsgraad oplopen. Een duidelijk lettertype en grote zorgen ervoor dat de tekst goed te lezen is. Om het boek aantrekkelijk te houden zijn er bij de verhalen grappige en kleurrijke tekeningen geplaatst. Nog een prettige bijkomstigheid aan dit boek is dat het een compact formaat heeft dat voor de kleine kinderhand ook eenvoudig vast te houden is.

De verhalen zijn onderhoudend en grappig en terwijl je aan het lezen bent, blijft de vraag “zal de kip op tijd een ei gaan leggen” aanwezig. Dit stimuleert je zoon of dochter ook om verder te lezen, want niets vervelender dan niet weten hoe het afloopt met de kip. Kortom, Job en de duif redden Kip is een mooie verhalenbundel voor de kinderen uit groep drie en vier van de basisschool.

Job en de duif redden kip – Evelien de Vlieger
Zelf lezen, hardcover, 32 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …