Woezel en Pip: mijn eerste Engelse woordjes [recensie]

woezel-pip-engelse-woordjes-recensie-copyright-trotse-moeders-1Woezel en Pip gaan op ontdekkingsreis!
Ga met ze mee en leer onderweg Engelse woordjes aan de hand van de voorwerpen die jullie tegenkomen.

Recensie
Mijn tweeling van ruim 9 jaar hoort eigenlijk niet meer tot de doelgroep van Woezel en Pip. Toch worden alle items over deze twee lieve hondjes met groot enthousiasme begroet en hebben ze een tijd geleden ook nog genoten van de eerste Woezel en Pip film. Maar de meeste Woezel & Pip items gaan naar andere recensenten, met jongere kinderen.

Maar … deze week zat er een cadeautje in de brievenbus. Altijd leuk natuurlijk, maar na het uitpakken bleek het ook een cadeautje voor mijn tweeling, want het was een boekje met Engelse woordjes. En dat in de heerlijke Woezel en Pip stijl!

woezel-pip-engelse-woordjes-recensie-copyright-trotse-moeders-2 woezel-pip-engelse-woordjes-recensie-copyright-trotse-moeders-7

De tweeling leert al vrij veel Engels, mijn jongste zoon door de games die hij speelt en mijn dochter door de kookprogramma’s die ze ook in het Engels kijkt. Dit is voor hen het eerste ‘woordjes-leren’ boekje en ze zijn al enthousiast begonnen.

woezel-pip-engelse-woordjes-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Het boekje heet “Mijn eerste Engelse woordjes“. Dat klopt wel een beetje voor een aantal woorden, zoals de kleuren, maar de andere woorden zijn (denk ik) niet de eerste woordjes die je normaal gesproken in het Engels leert. Ze passen echter wel prima bij de belevingswereld van kinderen.

woezel-pip-engelse-woordjes-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Er zijn woordjes over alledaagse dingen, zoals over eten en spelen, maar ook bijvoorbeeld over piraten (en daar staan vrij pittige woorden bij!).

woezel-pip-engelse-woordjes-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Kortom: een heel divers boekje waar mijn kinderen nog vaak, met veel plezier, mee aan de slag zullen gaan!

Woezel en Pip: mijn eerste Engelse woordjes – Guusje Nederhorst
Kartonboekje, 32 pagina’s, uitgeverij Leopold
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Woezel & Pip naar school

Woezel en Pip gaan vandaag voor de allereerste keer naar school. Wie zou er bij …