De achtbaan test

De nieuwe achtbaan

Dinsdag 20 maart mocht ik namens TrotseMoeders.nl aanwezig zijn bij de testdag van de nieuwe achtbaan in Duinrell. Superleuk om hierbij aanwezig te zijn, aangezien ik zelf een echte achtbaan-fanaat ben. Maar ik was niet enige achtbaan-fanaat. Zo’n 300 achtbaan-fans waren voor deze testdag uitgenodigd. Speciaal voor deze dag was ook nog de Kikkerachtbaan en de Falcon open. Zo konden de achtbaan-fans niet alleen de nieuwe achtbaan testen, maar ook de twee andere achtbanen van Duinrell.

Bij de entree werden de deelnemers met de Duinrell Express opgehaald en zo vervoerd naar de nieuwe achtbaan. Deze nieuwe achtbaan heet Dragonfly, wat Libelle betekent. Deze naam sluit naadloos aan op de nieuwe familieachtbaan. De libelle is gek op water en vliegt evenals de gasten in de stoere achtbaan tussen de bomen door. De blauwtinten met de mooie vogelprint passen bij de baan en bij de sfeer van de overige achtbanen (Kikkerachtbaan en de Falcon), maar ook bij de overige attracties zoals Waterspin, Spash en Mad Mill.

De test-rit
Mijn eerste indruk van de achtbaan is dat het om de achtbaan heen wel erg kaal is. Hier moet duidelijk nog wat aan gedaan worden. Maar dat heeft verder weinig met de achtbaan zelf te maken. Dus snel instappen voor de eerste rit. De achtbaan gaat 15m omhoog en is 361m lang. De rit is snel en heeft een paar mooie scherpe bochten. Maar voor mij als echte achtbaan-fanaat is dit niet de spannendste achtbaan. Dus is de vraag: wat vinden de kinderen ervan die bij deze test waren? Mijn dochter van 3 jaar vond de achtbaan eng, omdat hij veel te snel ging. Ze mocht met haar lengte van 102cm, dan ook nog maar net in deze achtbaan (minimale lengte voor deze achtbaan is 100cm). Daniëlle van 10 jaar en Bianca van 8 jaar vonden deze achtbaan echt erg leuk en konden er geen genoeg krijgen. Net als Tim van 6 jaar.  Hij vond de achtbaan “erg leuk en cool”. Kinderen zijn dus erg tevreden over de nieuwe aanwinst van Duinrell.

Kikker achtbaan
Natuurlijk moesten we ook nog de Kikkerachtbaan testen. Hoewel mijn dochter de nieuwe achtbaan eng vond, wou ze toch nog wel de Kikkerachtbaan uitproberen. Maar helaas, ook deze achtbaan vond ze eng. Maar neem haar eens kwalijk, ze is 3 jaar. Ook hier vroeg ik aan een paar kinderen wat ze van deze achtbaan vonden. Ze vonden de Kikkerachtbaan echt heel leuk, maar “toch is de nieuwe achtbaan het leukste!”, aldus de jonge testrijders.

De Falcon

Falcon achtbaan
De Falcon achtbaan is mijn persoonlijke favoriet. Deze gaat loodrecht 22m omhoog om vervolgens kaarsrecht naar beneden te duiken. Vervolgens heb je nog een looping en diverse kurkentrekkers. De meeste wat oudere deelnemers op deze testdag vonden dit wel de spannendste achtbaan. Gewoon omdat je hier echt een adrenaline kick van krijgt.

Conclusie
Duinrell heeft er vooral voor de kinderen er een hele leuke achtbaan bij. Maar ook oudere kinderen en wij ouders kunnen deze nieuwe achtbaan genieten. De snelheid zit er in en de achtbaan heeft een paar scherpe bochten. Degenen die meer actie zoeken, kunnen zich volop uitleven in de Falcon. Ik heb in elk geval een hele leuke ochtend gehad op deze testdag. En mijn dochter heeft gelukkig toch nog een leuke dag gehad ondanks dat zij nog een paar jaar moet wachten om ook volop te kunnen genieten van de achtbanen. Het leukste vond zij de Duinrell Express en het speelplaatsje. Maar ook het kijken naar de Falcon, vond ze erg indrukwekkend.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Opening Playa Tikibad, Duinrell [verslag]

Hoe vaak kunnen kinderen studie dagen hebben. Zucht. Iedere ouder begrijpt wat ik bedoel. Ik …