Viltboek “Doe je mee met Nijntje”

Screenshot 2014-03-23 at 14.50.32Wat hebben Nijntje en opa Pluis nodig als ze samen gaan klussen? Kijk, een hamer en een schroevendraaier. Wat gebruiken ze nog meer? Met de losse vilten figuren kun je zelf het verhaal compleet maken. De vilten figuren blijven plakken aan de vilten pagina’s in het boek en kunnen steeds opnieuw gebruikt worden.

Recensie

Zoals alles van uitgeverij Mercis, is ook dit boek van Nijntje met zorg uitgegeven en bestaat het uit de vertrouwde vriendjes en voorwerpen uit de wereld die Dick Bruna voor de allerkleinsten heeft gecreëerd.

Het boek bevat 12 pagina’s met achtergronden en een heleboel figuurtjes (zowel Nijntje zelf, maar ook als voorwerpen zoals gieter, trompet en treintje). Kinderen kunnen die losse figuren eenvoudig op de achtergrond plakken.

Screenshot 2014-03-23 at 14.49.30Voor hele kleine kindjes al een leuke bezigheid en wanneer je dat samen met je kind doet, is het een goede manier om de woordenschat van je kind te oefenen en te vergroten. “Zie je de hamer? Goed zo, plak die maar naast de kast“.

Kinderen die al iets ouder zijn, kunnen -al dan niet samen met een ouder- verhalen maken door de voorwerpen een rol te geven. Dit kun je als ouder goed begeleiden: “Nijntje wil gaan eten, wat heeft ze dan allemaal nodig?” of “Vertel maar eens wat Nijntje gaat doen op school“. Je kunt  de verhaaltjes zelf verzinnen of gebruik maken van de teksten uit het boekje.

Screenshot 2014-03-23 at 14.49.08Ook voor zelfstandig spel is dit een heel leuk boek en vanwege de goede kwaliteit (het vilt is eindeloos opnieuw te gebruiken) zal dit zeker een van de favoriete boeken kunnen worden van je kind. Let wel op dat de losse vormen steeds opnieuw terug in het bewaarvakje gaan, of beter nog, laat je kind de losse figuurtjes in een goed afsluitbaar doosje doen na het spelen, want wanneer het boek vaak gebruikt wordt kan het plastic bewaargedeelte wat minder goed afsluiten en kunnen er onderdelen kwijt raken.

Doe je mee met Nijntje
Viltboek, 12 pagina’s, uitgeverij Mercis Publishing B.V
Bestel dit viltboek van Nijntje hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …