Etos luiers

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je kleintje zonder daar te veel voor te betalen. De nieuwe Etos luier is nog droger, zachter en dunner. Door het nieuwe drooghoudlaagje blijven de billetjes van je baby extra lang droog. De luiers zijn bedrukt met vrolijke diertjes en hun geluidjes, die je samen met je kindje eindeloos na kunt doen. Luiers verschonen was nog nooit zó leuk.

Dit staat vermeld op de website van Etos. Ik ben benieuwd en doe de test… Mijn dochter van ongeveer 6 maanden heeft de eerste 5 maanden van haar leven doorgebracht in een Pamper. We zijn begonnen met de New Baby, maar die stopt bij maat 3. Daarna zijn we overgegaan op de Baby Dry, wat echt al voelde als een grote verandering. Omdat het naast goede luiers ook echt hele dure luiers zijn, stond ik open voor een merk switch. Het zijn dus de luiers van de Etos geworden.

De luiers van Etos zien er inderdaad wel gezellig uit, voelen dun aan en je krijgt ze gemakkelijk aan met de pasvorm en de sluiting met klittenband. Er zit, net als bij de Pampers Baby Dry, een klein verzwaring aan de voorkant, waardoor de billetjes droog zouden moeten blijven. Ik moet eerlijk zeggen, ik merk in eerste instantie geen verschil met de Pamper Baby Dry. Ik heb ze voor de zekerheid eerst alleen overdag geprobeerd, maar ook de nacht heeft deze luier van Etos het makkelijk overleefd. De luiers gaan heel makkelijk aan/om, zitten goed bij de beentjes (klemt niet!), de achterkant sluit goed aan en ze lekken niet door.  Ook heb ik mijn dochter niet (vaker) gehoord ’s nachts omdat haar billetjes nat waren. Die ene keer dat ze tot aan haar nek in de poep zat, was met geen enkele luier te voorkomen. Dat hoort er helaas bij…

De luiers van de Etos kosten € 7,62 per verpakking. Bij maat 4 krijg je hier 40 luiers voor. In vergelijking, Pampers Baby Dry kost € 15,25. Hier krijg je 50 luiers voor. De Etos luier kost dus € 0,19 per luier en de Pamper maar liefst € 0,31 per stuk. Dat verschilt nogal! Ook kan je van de Etos luiers voor € 2,50 een mini verpakking van 10 stuks krijgen. Makkelijk voor onderweg, maar dan kosten de luiers wel € 0,25 per luier. Ik raad aan om gewoon tien losse luiers in je luiertas te doen, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Mijn conclusie is dat het een prima luier is. Hij is betrouwbaar, zit goed en is veel goedkoper. Ik zou, als ik de Etos was, dat veel meer promoten i.p.v. het plaatje op de luier waar je ‘lekker mee kunt spelen’. Dat vind ik een beetje onzin. Op elke luier staat een plaatje. En ik probeer de luier juist altijd zo snel mogelijk om te krijgen en zeker niet als speelgoed te gebruiken. Voor het prijsverschil koop ik wel wat speelgoed. Klopt de reclame techniek van Etos toch nog een beetje…

Share

About Judith Faas

mail@judithfaas.nl'

Check Also

Eerste hulp bij zindelijk worden

Een belangrijk moment het leven van je peuter is de fases rondom zindelijkheid. Veelal geeft …

Share
Share