Receptenboek voor mijn baby

Vijf goede redenen om zelf voor uw baby te koken:
– omdat zelfgemaakt gewoon lekkerder is,
– omdat smaakpapillen van uw baby zich zo sneller ontwikkelen,
– omdat natuurlijk eten gezonder is,
– omdat het zoveel goedkoper is,
– omdat het in een wip klaargemaakt is.
en bovendien omdat het gewoon leuk is uw baby te laten kennismaken met allerlei heerlijke smaken!

Wie zegt dat het moeilijk is om zelf voor uw baby te koken?
Dit bijzondere boek bevat ruim 110 snelle recepten, speciaal voor kleine en grote smulpapen. Vanaf de eerste hapjes (bij vier maanden) tot echte maaltijden voor de bijna groten (drie jaar).

Van een mango-banaanhapje en lettervemicelli met verschillende sauzen tot muslicrumbles en spiesjes van vers fruit: alle recepten zijn ontwikkeld in samenwerking met kinderarts en voedingsdeskundige Jean Lalau Keraly.

Recensie:
Na een leuk voorwoord van schrijfster Jenny Carenco kun je verschillende recepten lezen die zijn onderverdeeld in de eerste fruit & groentehapjes, voor het eerst vlees en vis & de eerste zoetigheid, eten met je eerste tandjes en de eerste maaltijden voor de groten.

De recepten die staan beschreven in de eerste fruit & groentehapjes en de eerste zoetigheid vind ik makkelijk te bereiden recepten. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. De andere recepten zijn op zich niet heel moeilijk te bereiden, maar bij deze recepten staan ingrediënten die niet in elk keukenkastje zullen staan.

De bereidingswijze is bij alle recepten wel makkelijk te volgen. Ook staan overal ‘mmm-trucjes’. Hier staat beschreven wat de schrijfster doet om het recept nog lekkerder te maken voor je kindje. Overal staan mooie foto’s bij. Er staan lekkere fruitspiesjes in die je kan gebruiken bij de verjaardag van je kind.

Er staan nog veelgestelde vragen en warenkennis in. Hier kan je allerlei leuke informatie uithalen. Wat ik erg handig vind is dat er voor- en achterin het boek een schema staat waarop staat welk product je kindje vanaf hoeveel maand tot zich mag nuttigen.

Ik vind het een mooi receptenboek. Wel moet ik zeggen dat bijna wel zeker weet dat ik niet alle recepten zal uitproberen voor mijn dochter van 9 maanden. Niet omdat het mij niet lekker lijkt, maar puur omdat er dan zoveel verschillende en soms bijzondere producten in moeten. Ik denk dat mijn broer, die kok is, dit boek erg interessant zou vinden.

Receptenboek voor mijn baby – Jenny Carenco
Paperback, 192 pagina’s, Inmerc.
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …