Kikker en de kleuren

Kikker begrijpt er niks van. Waar is al het groen gebleven? Hij kijkt en zoekt. En hij zoekt en kijkt. Overal dwarrelen gele en bruine bladeren van de bomen. Nergens vindt hij nog bloemen in vrolijke kleuren. Hier wil kikker meer van weten. Wat is er aan de hand? Zal dit ooit nog goed komen? En zijn eigen vel, blijft dat wel groen? En waarom maken zijn vrienden zich nergens zorgen over?

Recensie
Kikker weet niet wat herfst is. Daardoor raakt hij in paniek, zodra alle blaadjes van de bomen vallen, en de bladeren hun groene kleur verliezen. Omdat kikker zelf groen is, is hij bang dat hijzelf ook bruin wordt. Kikker kan er niet van slapen en niemand lijkt hem te begrijpen. Zijn vriendjes proberen hem uit te leggen, wat herfst is. Maar kikker begrijpt er niks van. Pas als het weer lente wordt, en alles weer groen wordt, heeft kikker het door; het wordt lente! En in de lente wordt alles weer groen!

Kikker en de kleuren is een heel leuk verhaal over de herfst. Op een leuke manier wordt in het verhaal beschreven, wat herfst is. Zo leren kinderen direct wat het verschil is tussen herfst, winter en lente. Voor volwassen zijn de vier jaargetijden vanzelfsprekend. Maar dat kinderen (of in dit geval van kikker) er anders over kunnen denken, laat dit verhaal goed zien. Vooral jonge kinderen kunnen zich verbazen over dat de bomen kaal worden en dat de kleuren van de bladeren veranderen. En juist dat is in Kikker en de kleuren, heel mooi verwerkt.

Mijn kinderen vinden dit boek erg leuk. Op school zijn ze momenteel ook heel druk met het thema herfst, dus het boek sluit op dit moment, ook nog eens goed aan met het thema op school. Hele verhalen krijg ik te horen over paddestoelen, kastanjes enz. Mijn dochter wil maar al te graag aan kikker uitleggen, dat herfst juist heel erg leuk is; want dan kun je lekker door de bladeren in het bos rennen, kastanjes zoeken en er een spinnenweb van maken, poppetjes maken van eikels enz. Kikker en de kleuren is een boek, wat juist in herfst extra leuk is om te lezen.

Kikker en de kleuren – Wilma Degeling & Veronica Nahmias
Prentenboek, hardcover,  32 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

 

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …