Baby’s eerste jaar van 0 tot 13 maanden

Alles wat je als ouder moet weten over het eerste jaar met je kind.

Je baby is geboren! Naast grote blijdschap brengt de komst van je kind veel vragen, zorgen en twijfels met zich mee. Dit boek behandelt alle facetten van het eerste levensjaar, waaronder verzorging, (borst)voeding, slaapgewoonten, huilbuien, kinderziekten en veiligheid. Er zijn aparte hoofdstukken over vader worden, eerste hulp en adoptie.

Heidi Murkhoff begon met schrijven omdat ze tidjens haar eigen zwanger- en ouderschap onvoldoende informatie kon vinden. Zij had behoefte aan adviezen van andere (aanstaande) ouders en startte een boekenreeks die met open armen ontvangen werd. Wereldwijd vliegen de boeken in vele vertalingen over de toonbank. Murkhoff richtte de community whattoexpect.com op en werd in 2011 door time magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

Baby’s eerste jaar is hét standaardwerk dat de vragen van talloze ouders heeft beantwoord. Betrouwbaar en geruststellend: een onisbare informatiebron.

Recensie
Wat een geluk dat ik hier een recensie over mag schrijven, denk ik als ik het boek zie. Ik ben dol op boeken waar ik af en toe op terug kan vallen, in tijden van crisis, als ik eens niet weet wat ik met onze dochter aanmoet. Het boek beschrijft iedere maand uitgebreid, en laat zien wat je kindje aan het einde van deze maand allemaal kan, waarschijnlijk kan, en misschien kan. Daarnaast geeft het tips en beantwoord het vragen van andere ouders. Er zitten hele nuttige tips tussen, echter zijn sommige stukjes in mijn ogen ook wat achterhaald. Men heeft het hier nog veel over katoenenluiers, en wordt ook het kinderdagverblijf – crèche in hun boek- niet heel positief neergezet terwijl deze een steeds belangrijkere rol in ons leven speelt.

De kinderziektes achterin het boek worden goed en duidelijk omschreven en vind ik erg nuttig. Deze zal ik zeker nog eens terug kijken,mocht dochter ziek worden/zijn. Een boek wat absuluut informatief is!

Baby’s eerste jaar van 0 tot 13 maanden – Heidi Murkhoff
Opvoedboek, Paperback,816 pagina’s,Spectrum
Bestel dit boek via bol.com>>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …

Share
Share