Goede schoenen voor kleine voetjes

“Moet je zien: die kleine voetjes met die kleine teentjes”. Dit zul je ongetwijfeld gehoord hebben, wanneer je net de Trotse Moeder geworden bent. En zelf zul je dit ook wel gezegd hebben, want het is zo schattig, die mini-voetjes!

En die mini-voetjes groeien mee met je kindje. En op een gegeven moment zal jouw kind op die voetjes gaan staan en lopen. En dan wordt het tijd voor de eerste schoentjes!

Zelf heb ik mijn kinderen thuis altijd op blote voetjes laten lopen. Maar toen mijn oudste echt begon te stappen, moesten er ‘echte’ schoenen komen.

We woonden destijds in België en ik zag in een winkel aldaar schoenen waar ik meteen verliefd op werd: mini-Timberlands! Hele goede, stevige schoenen waarmij mijn kleine man heel stoer zou kunnen lopen. Dacht ik…

Eenmaal thuis bleek dat de kleine man zo moest wennen aan het gevoel en gewicht van zijn eerste schoentjes, dat hij er echt een project van maakte om stapjes te zetten. Eén voet helemaal omhoog, en dan ‘boem’ weer op de grond. Dan de andere voet zo hoog als hij kon en weer op de grond.

Doddig om te zien, maar het deed me wel inzien dat een tussenstapje qua schoenen wel handig was. En dus heb ik ook een paar soepelere schoenen gekocht om het oefenen op schoentjes makkelijker te maken.

Toen hij het eenmaal onder de knie had, ging het lopen op de Timberlands ook prima. En het was zo leuk om te zien: zo’n mini-mannetje met stoere schoentjes!

Ook voor de tweeling heb ik altijd goede, stevige schoenen gekocht toen ze net begonnen te lopen. En ook toen de kinderen wat ouder werden, bleef het prettig om te weten dat hun voetjes goed ondersteund werden, zelfs wanneer ze open schoenen of sandalen aan hadden.

Wat er nog niet was toen ze klein waren, waren regenlaarsjes van Crocs. Die had ik graag in huis gehad: ze zien er vrolijk uit, zijn er in allerlei kleuren en hebben een soort van ‘handvatten’ waardoor kinderen ze eenvoudig zelf kunnen aantrekken!

 

Deze, en andere goede schoenen voor je kind(eren) vind je op Schoenfashion.nl, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share