Mijn grote boek over voertuigen

Welke voertuigen bestaan er allemaal?
Hoe stijgt een vliegtuig op?
Hoeveel wielen kan een vrachtwagen hebben?
Hoe blijft een boot drijven?
Gaan we binnenkort op reis naar Mars?

Te land, ter zee of in de lucht, er bestaan tal van manieren om ons te verplaatsen. Maak kennis met allerlei vervoermiddelen van vroeger en nu en laat je verrassen door wat de toekomst brengt. Ontdek hoe een motor werkt en verbaas je over de vele voertuigen die er bestaan.

Uitklapbare luikjes en flapjes tonen op een eenvoudige manier de verschillende soorten voertuigen en hun onderdelen. Een speelse, leerrijke ontdekkingstocht door de wereld van het transport. Om samen te lezen of alleen, met je ogen en je handen.

Recensie
In het Van hier naar daar boek worden allerlei voertuigen omschreven. Voertuigen van vroeger en van nu. En zelfs over voertuigen in de toekomst worden behandeld. Het begint met hoe het begon. Dat is een goede basis voor kinderen om te weten. Voorbeeld hierbij is dat er iets wordt verteld over vikingschepen. De verdere voertuigen die daarna worden beschreven zijn: vreemde voertuigen, fietsen, auto’s, vrachtwagens, spoedvoertuigen, boten, treinen en voertuigen in de lucht. Als laatste worden de voertuigen van de toekomst behandeld. Wel is dit met een vraagteken beschreven, omdat natuurlijk niet zeker is dat dit er in de toekomst gaat komen.

Naast de voertuigen die worden beschreven, vertellen ze ook wat over beroepen die met de voertuigen te maken hebben. Dit is ook erg leuk om te weten voor de kinderen, zodat ze weten waar het gemaakt wordt.

Er wordt kort en duidelijk uitleg gegeven over de verschillende onderwerpen. Doordat het kort wordt omschreven houdt het kind de aandacht erbij. Ondanks dat het kort is beschreven, is het wel volledig en duidelijk voor het kind.
Er zijn veel uitklapplaatjes en draaischijven in het boek. Als ze over het vliegtuig gaan vertellen is er een hele mooie uitklapplaat waarin het lijkt als je kind in de cockpit van het vliegtuig zit.

Ik vind dit een erg mooi boek! Doordat er zoveel wordt behandeld in korte, duidelijke te tekst blijft de aandacht van de jongere kinderen er ook bij. De uitklapplaatjes en draaischijven zijn ook erg leuk, omdat je bijvoorbeeld aan de voorkant de buitenkant van de vrachtauto ziet. En klap je het plaatje open, dan zie je wat er binnenin de vrachtwagen vervoert wordt.

Het van hier naar daar boek heeft een harde kaft, maar als je het open doet zit het in een ringband. Dit zorgt ervoor dat de bladzijdes makkelijk open te slaan zijn en je alles goed kan zien. Ik vind het boek geschikt voor jonge kinderen (peuters en kleuters) en wat oudere kinderen. Het is leuk om voor te lezen, maar ook leuk voor kinderen die zelf al kunnen lezen.

Op de laastste bladzijde heeft je kind een auto tot beschikking waarmee hij/zij opdrachtjes kan uitvoeren. Hiermee leert hij/zij goed uitkijken en geen ongelukken te maken. Als beloning zit er een klein rijbewijsje bij in. Mijn zoon van 4 jaar is erg enthousiast over dit mooie boek!

Van hier…..naar daar. Mijn grote boek over voertuigen – Pascale Hédelin
Doeboek, hardcover / binnenin ringband, 37 bladzijdes, Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

CORPUS – reis door de mens

Wanneer je ooit op de snelweg A44 in de buurt van Leiden hebt gereden, heb …

Share
Share