ABC met Fiep

De A is van Aapjes en appels. De B is van beren en bal. En de C is van clown en cello. Zo illustreren de tekeningen van Fiep Westendorp alle zesentwintig letters van het alfabet. Een feest om naar te kijken!

Recensie
ABC met Fiep is niet alleen een leuk kijkboek en voorleesboek voor peuters en kleuters, maar ook een heel leuk boek om te leren lezen. Zo wijst mijn dochter van 2 jaar alle plaatjes aan en benoemt ze wat ze ziet. En probeert mijn zoon van 5 jaar, om de woorden echt te lezen. Alle letters van een woord noemt hij op en zegt vervolgens het woord wat er staat (of wat hij denkt dat er staat). Zo leren ze spelenderwijs lezen. Het is dan ook erg leuk om te zien, dat hij sommige woordjes al echt kan lezen. Andere woordjes zijn weer iets moeilijker, maar hij is erg gemotiveerd om de woorden echt te lezen.

En dat is nou wat ik het leukste aan dit boek vind; het ziet er leuk uit en tegelijkertijd is het boeiend voor kinderen. De allerkleinste bekijken de plaatjes. Kinderen die wat ouder zijn, proberen om de woordjes te lezen.

Uiteraard staat ABC met Fiep weer boordevol met de prachtige en bekende  illustraties van Fiep Westendorp. Dit boekje is ontzettend leerzaam en erg leuk om te lezen en te bekijken. Het krijgt van mij dan ook een dikke 10+.

lees ook:
Fiep in vogelvlucht
Fieperdepiep Hoera!
Pluk van de Petteflet

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Naar bed naar bed zei Duimelot – voorleesboek, door verschillende auteurs

Voorlezen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook goed voor hun taalontwikkeling. Ik heb …