Goula’s Kalenderklok voor kinderen (en het hele gezin)

Screenshot 2014-03-15 at 13.02.52We staan er als ouders niet vaak meer bij stil maar de dagen van de week, de maanden van het jaar en de de seizoenen is iets wat kinderen niet zo gemakkelijk begrijpen en oppakken. Eenvoudig weg omdat nog de context ontbreekt dat in de zomer het lekker warm is en in de winter altijd “dikke-jassen” weer is. En hoe zit het dan met warme dagen in februari? Is het dan winter of zomer?

Zodra ze naar school gaan worden de meeste kinderen in de klas wel geconfronteerd met de namen van de dagen in de week en later de dagen van de maand. Maar om het onze kinderen te leren moeten we gewoon veel herhalen.

Dat gaat niet vanzelf en daarvoor is door Goula nu een leuke, mooi in hout uitgevoerde, fleurige kalenderklok ontwikkelt die – als men het een centrale plaats geeft in het huis- iedere dag de opgroeiende kinderen speels confronteert met welke dag van de week het is, welke maand en welk seizoen het is. De combinatie met een houten klok maakt dat en passant ook het klok kijken kan worden geoefend.

Screenshot 2014-03-15 at 15.02.01Het geheel wordt nog leuker omdat men het weer van gisteren, of van nu of wat we verwachten (met het oog op de kleding en de schoenen) kan worden aangegeven. Dit alles kan door de kinderen zelf eenvoudig door schuiven worden ingesteld. Let in het begin op dat je even meehelpt met het verschuiven van het datum schuifje, deze kan wat stroef gaan, maar dat is na een paar keer rustig bewegen al over.

Screenshot 2014-03-15 at 15.01.00De adviesleeftijd is vanaf 3 jaar, maar ik merk dat deze klok ook voor mijn kinderen (7-10 jaar) een groot succes is. Hij hangt in de badkamer en iedere ochtend wordt  de goede datum en het juiste weer aangegeven.

De Goula houten kalenderklok is ook leuk als cadeau. Het zal in ieder gezin met kleine, schoolgaande kinderen niet zal misstaan.

Bestel de Goula houten kalenderklok hier >>>>

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Efteling Mens-erger-je-Niet Sprookjesboom

Als fan van zowel spelletjes als van De Efteling is het Efteling Mens-erger-je-niet bordspel van …