Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven door Philip Maes) is mijn favoriet, die heb ik onlangs voor de tweede keer gekocht omdat de eerste CD zo beschadigd was dat hij klonk als de nep-nachtegaal in het boek 😉

Eén voordeel van de serie luisterboeken over De Sprookjeshuwelijken is dat er geen CD bij zit, maar dat de luisterversie van het boek digitaal beschikbaar is wanneer je het boek koopt. Geen kans op slijtage dus. Maar… is deel 1 van De Sprookjeshuwelijken: Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin wel leuk genoeg om meerdere malen te beluisteren?

Inhoud
Wat krijg je als je twee sprookjesfiguren neemt en ze keihard tegen elkaar laat botsen? Juist ja, een sprookjeshuwelijk! Zoals dit bijzondere verhaal over de wondermooie zeemeermin Stix (zoals in vissticks) en Buffalo Bill. Als Stix voor de eerste keer naar de mensenwereld mag gaan kijken, is Bill de eerste mens die ze ziet. En al meteen spectaculair: Bill wordt door een woeste bizon afgeworpen, vliegt molenwiekend door de lucht en belandt – PLONS – in zee. Stoere Stix redt hem van de verdrinkingsdood en – je voelt nu al nattigheid – valt als een blok voor deze knappe, lonesome cowboy. Maar hoe doe je dat als je een staart hebt? Hoe rijd je daar paard mee? Zeker als dat paard ook nog eens belachelijk bang is voor eh… water. 

Bespreking
Wat een heerlijk luisterboek. Het verhaal is leuk en grappig voor kinderen, maar voor Trotse Moeders (en Trotse Vaders) is het op een andere manier grappig. De woordgrapjes en de onderliggende humor zijn voor volwassenen echt reden om ook met plezier naar dit luisterboek te luisteren.

Het verhaal volgt een beetje de verhaallijn van het klassieke sprookje van De Kleine Zeemeermin, van Hans Christiaan Andersen. Waar Disney er een eigen versie van gemaakt heeft, met name door er een ander einde aan te geven, gaat Philip Maes nog een stapje verder. De Kleine Zeemeermin wordt verliefd op Buffalo Bill…. En daar is niet iedereen enthousiast over, Uma probeert zelf verschillende keren om Stix te vermoorden.. En dan is er de echte held van het verhaal: Proud. Een paard wat al schrikt van een traan, zoveel angst voor water heeft hij.

Buffalo Bill en de Kleine Zeemeermin is een echt luisterboek, prima verteld door Philip Maes zelf. Het is geen hoorspel, maar wel erg aangenaam om naar te luisteren. In het boek staat de tekst, met vrolijke afbeeldingen erbij, zodat je kind zelf mee kan lezen / kijken met het verhaal. Ik kijk al uit naar het tweede Sprookjeshuwelijk!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Maak kans op een Kobo Plus combi-abonnement voor 3 maanden [winactie]

Behalve leesboeken, bieden Rakuten Kobo en bol.com ook luisterboeken aan. Met de gebruiksvriendelijke app kunnen …

Share
Share