Een tijdje geleden vertelde ik over Pip & Nut en deelde ik al een lekker recept. Zie:
https://trotsemoeders.nl/2018/06/pip-nut-pasta-gezond-en-lekker/
Nu is het tijd voor een heel ander recept: Spiced Peanut Parsnip Soup!
Tip van Pip: Door de pastinaken van tevoren te roosteren, karamelliseren ze een beetje en dat geeft deze soep een extra boost. Het is als een high-five in een kommetje
Voor de soep:
3 geschilde pastinaken, in kleine stukjes
1 rode ui, zonder schil, in vieren
2 tenen knoflook, gepeld
2,5 centimeter gember
720 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels kokosroom
Een snufje chilipoeder
2 theelepels komijn
30 gram korianderblaadjes
Voor d’rop:
1 eetlepel geschaafde kokos
1 eetlepel pompoenzaad
De geraspte schil van 1 sinaasappelschil
15 gram gehakte koriander
Zeezout en verse gemalen zwarte peper
Go:
Verwarm de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en doe de pastinaken, ui, knoflook en gember erin en rooster het 20 minuten.
Maak intussen de topping van je soep door alle ingrediënten te mengen en ze op smaak te brengen met peper en zout. Zet aan de kant.
Doe de bouillon, pindakaas, kokosroom, chilipoeder, komijn en koriander in de blender en blitz het door elkaar.
Haal de geroosterde groente uit de oven en voeg ze bij de bouillonmix in de blender. Blitz de hele boel nog 1-2 minuten op een gemiddelde hoogte tot je een gladde soep hebt. Voeg een beetje water toe als je vindt dat de soep te dik is.
Serveer in kommetjes, doe de topping erboven op.
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>