Dare2Be: een jas die past bij Hollands winterweer…

dare2be-jas-trotse-moedersVorig jaar kocht ik een wat langere winterjas. Ik ga graag met hond en kinderen naar het bos en wanneer ze dan spelen in de ‘bosspeeltuin’ kan ik lekker warm op een bankje zitten. De praktijk in Nederland (en natuurlijk ook in andere landen) is minder idyllisch: regen, regen, regen….

Lekker binnen blijven is geen optie, wanneer je zowel kinderen als een hond hebt. De kinderen moeten heen en terug gebracht worden naar school (en komen meestal tussen de middag ook nog thuis, dus nog twee keer door het winterweer). Screenshot 2015-01-12 at 07.49.20De hond moet minimaal drie keer per dag een ronde lopen. Soms combineer ik het ophalen van de kinderen met het uitlaten van de hond, maar dan nog moet ik me meerdere malen per dag in de regen wagen. En een dikke gevoerde jas, die de regendruppels absorbeert, wordt dan steeds zwaarder.

Zoeken naar een andere jas dus. Eentje die zowel warm is, als goed tegen de regen kan. En dan liefst er nog goed uit ziet ook. Met complete “eisenpakket” in gedachten, kwam ik uit bij de webshop van Dare2Be waar jassen handig gegroepeerd staan: “sneeuw”, “après-ski”, “wielrennen”, “hiking”, “hardlopen” en “kinderen”. Voor iedere soort activiteit passende kleding dus.

Aangezien ik geen actieve sporter ben, en niet op wintersport ga, koos ik voor “après-ski”, klinkt ook wel gezellig… En daar was een ruime keuze aan jassen waarbij mijn oog direct op een vrolijk gekleurde jas viel. Ik heb in de winter meestal donkere kleding aan, en de jassen die ik had zijn donkerbruin en antraciet, dus dit leek me wel wat. Screenshot 2015-01-12 at 07.25.07Gelukkig kun je op de website al goed kijken naar diverse details, het blijft vreemd voor me om een jas te kopen, zonder hem in een winkel te passen.

Toen de jas bezorgd werd, bleek echter dat de details en uitvoering wel erg summier waren beschreven. Screenshot 2015-01-13 at 11.32.21Een aangename verrassing dus, toen bleek dat er overal zakken (met rits), vakken (met drukknoop) en extra ‘mouwen’ van elastisch materiaal zodat er geen wind door de mouwen naar binnen waait te zien waren.

Wat een luxe. Waar ik als kind al dol was op “geheime vakjes” zoals in bureaus soms zaten, vind ik het nog steeds geweldig om overal zakken en vakken te vinden. En ze zijn nog functioneel ook. In één zakje, met rits, zitten standaard de verplichte plastic zakjes voor wanneer ik de hond ga uitlaten. In een andere, met rits, waterdicht, zitten een paar zakdoekjes en pleisters.

Screenshot 2015-01-13 at 11.15.37   Screenshot 2015-01-13 at 11.15.54

De andere zakken zijn voor mijn mobiel (met drukknopje, dus snel te openen) en voor alles wat ik graag in mijn zak stop zodat ik geen tas mee hoef te nemen en mijn handen vrij heb voor hond en/of kinderen: neusspray, extra pakje zakdoeken, notitieblokje met pen, doosje tictac, routebeschrijving of afsprakenkaart etc etc… Kortom: je hebt geen extra zakken nodig, maar wanneer je ze hebt is het een paradijs voor iemand als ik, die altijd graag alles bij zich heeft….

En de uitvoering van de jas is zo mooi. Ik ben echt heel enthousiast. Waar ik voorheen een jas kocht die warm genoeg was, heb ik nu een jas waarmee ik allerlei weer kan trotseren. Er zitten ritsen in voor wanneer je bijvoorbeeld een eind ingespannen gaat fietsen, zodat er wat meer ‘frisse lucht’ toegelaten wordt, er zitten ‘extra mouwen’ en een met drukknoopjes dicht te maken deel onderaan de jas, zodat er met frisse wind geen koude lucht naar je lijf geblazen wordt.

dare2be-jas-trotse-moeders

Poeh, wat een verschil met die dikke plastic pakken waar ik soms een krant in deed voor de warmte en waarin ik de 18 kilometer naar school fietste (en ’s middags weer terug, na een hele dag klam op school te hebben gezeten). En had ik deze jas maar gehad toen ik jaren geleden met een vriendin naar Parijs fietste en zelfs onze paspoorten doorweekt waren toen we na de eerste 120 kilometer een camping gingen zoeken.

Maar goed, ik heb deze jas nu. En ik kan hem van herfst tot lente nog jaren dragen. Ik verheug me er nu al op!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Winter en lente modetips voor mama’s

Laatst gaven we je de laatste kledingtrends voor de winter voor kids, maar ook de …