Smartmax Basic Stunt

Magnetisme heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. Met Smartmax kunnen kinderen deze magnetische wereld op een veilige manier leren ontdekken. Jonge kinderen leren met deze gekleurde magneten, dat magneten elkaar kunnen aantrekken of afstoten. Oudere kinderen kunnen hun creativiteit volop benutten door het bouwen van torens, bruggen en andere (grote) constructies. Smartmax is in 2010 genomineerd voor Speelgoed van het Jaar.

Recensie
Smartmax is al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Op deze leeftijd leren ze spelenderwijs hoe magneten werken. Vanaf ongeveer 3 jaar kunnen kinderen zelf al wat constructies maken met de magneetstaven en magneetballen. Door de combinatie van magneetstaven en -ballen te gebruiken, kunnen kinderen 2D figuren nabouwen. Vanaf 5 jaar leren kinderen om steeds grotere en sterke instructies te bouwen. Door basisvaardigheden aan te leren, hebben kinderen al snel door hoe ze bijvoorbeeld een stevige toren moeten bouwen.

Mijn kinderen van 4 jaar en 6 jaar zijn gek op Smartmax. Inmiddels maken ze  zelf al de mooiste constructies (veelal van voorbeelden, maar ze bedenken zelf ook steeds vaker mooie constructies. Deze stuntset vinden ze erg mooi. Ze bedenken zelf steeds andere constructies; een hoge springschans, een lage springschans, een schuine brug enzovoort. Maar de constructies die ze maken, kunnen ze niet alleen van deze Smartmax Basic Stunt maken. Hiervoor gebruiken ze nog de inhoud van andere dozen Smartmax. En dat is precies wat ik een nadeel vind van Smartmax; het is erg duur. Op de tv-reclame laten ze de mooiste constructies zien, wat je allemaal van Smartmax kunt maken. Maar voordat je deze grote constructies ook echt kunt maken, heb je wel een paar dozen Smartmax nodig. En dát zeggen ze er niet bij in de reclame.

Voordat ze deze stuntset hadden, maakten ze zelf allerlei heuveltjes in de kamer van diverse voorwerpen. Zelf vind ik dat eigenlijk net zo leuk of misschien wel leuker. Voor het heuveltje en/of springschans heb je deze stuntset dus eigenlijk niet nodig als je ze van andere voorwerpen maakt. Als je jouw creativiteit de vrije loop laat. Voor de echte Smartmax fans is dit wel echt een super uitbreiding.

Smartmax is en blijft heel erg leuk. Door de goede kwaliteit gaat het jaren en jaren mee. Zelfs als het regelmatig op de grond valt. Wat mij betreft is Smartmax dan ook een echte aanrader!

Bestel hier producten van Smartmax>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Woezel & Pip magnetische vormendoos [recensie]

Met deze magnetische vormendoos leren kinderen vormen en kleuren herkennen en benoemen. Ze leren bovendien …