Maan roos vis tijdschrift

Op school vertelden ze mij dat je toch echt wel lid moest worden van dit tijdschrift als je kind in groep 3 zit. Het blad staat namelijk voor: “De basis voor succes op de basisschool leg je thuis, met maan roos vis”. Maan roos vis is van Veilig leren lezen, de meest gebruikte leesmethode in Nederland. Dit tijdschrift is dan ook speciaal voor kinderen in groep 3 en sluit aan bij wat je kind op school leert. Dus in dit tijdschrift kan je kind alles zélf lezen en zelf doen. En de vrolijke bij Zoem neemt je kind elke twee weken mee langs leerzame en leuke verhaaltjes en opdrachten.

Een paar dagen later is het dan zover. Ik zie de postbode al aankomen lopen op onze oprit met een flinke stapel post. Ja hoor, daar is die dan! Mijn dochter Fleur duikt meteen met het blad op de bank. Een paar keer wordt ik geroepen. Om potloden aan te leveren, vervolgens nog een schaar en nog een keer een pen. Maar daarna is ze dan ook minstens een uur zoet. Het blad loopt uit een van woordpuzzeltjes tot korte simpele verhaaltjes. De mooie illustraties maken het plaatje compleet! Het leuke is dat ze rekening houden met de letters die de kinderen op dat moment net hebben geleerd op school. Hierdoor kunnen ze het dus écht zelf lezen!

Onze beoordeling is dan ook dat het echt een leuk blad is voor kinderen in groep 3. Het sluit naadloos aan bij de lesmethode van Veilig leren lezen op school. Het is veelzijdig, met verhalen, puzzels, tekenen en schrijven. Een goede afwisseling waardoor het blad ook leuk is om van het begin tot het einde door te werken. Op een speelse manier leren ze over verschillende thema’s en is het blad een super aanvulling om thuis te lezen en mee te oefenen.

Als aanvulling op het tijdschrift heb je ook nog spelletjes, een scheurkalender, boeken en natuurlijk nu ook een reuze “maan roos vis” APP! Ik ben benieuwd of dit allemaal net zo leuk is als het tijdschrift zelf. De producten van Maan Roos Vis zijn o.a. te koop via Bol.com.

About Sharon Sourbag

shinsenveld@hotmail.com'
Moeder van 3 prachtige totaal verschillende dochters (5, 2 en 10 maand) en getrouwd met de liefste man.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …