Vragen aan André Kuipers over zijn bordspel “Reis door de Ruimte”

Behalve boeken en een prachtige show, is er ook een bordspel. Een spel waarmee André Kuipers op een gezellige manier kennis over de ruimte deelt. Waarom een spel? André Kuipers vertelt er zelf over door onderstaande vragen te beantwoorden:

Hou je zelf veel van spelletjes spelen?
Jazeker, ik ben dol op spellen. We hebben er thuis een flink aantal in de kast staan waaruit we kunnen kiezen. Vroeger speelde ik vaak spelletjes. Sciencefiction-spellen als Metropolis vond ik prachtig.

Speel je nu nog steeds zoveel spelletjes als vroeger?
Ik heb helaas minder tijd voor spelletjes dan ik zou willen, maar ik vind het belangrijk om tijd vrij te maken voor gezelligheid met mijn gezin.

Wat is jouw favoriete spel?
Stratego. Dat is niet alleen spannend, er zit ook geschiedenis in en daar houd ik van. Terug naar de tijd van Napoleon.

Ben je competitief?
Niet erg, het gaat mij om de gezelligheid.

Kun je goed tegen je verlies?
Ja hoor, vooral als mijn kinderen winnen!

Vind je dat kinderen tegenwoordig nog genoeg (bord)spelletjes spelen?
Als ik naar mijn eigen kinderen kijk, vind ik dat het beter zou kunnen. Ze zijn vooral druk met hun schermpjes, spelen games met zichzelf en online met hun vriendjes. Dat is ook ‘spelen’ maar of dat echt gezellig is? Wat mij betreft kunnen de computerspellen het in dat opzicht niet winnen van een goed bordspel. Het is ook goed om je (klein)kinderen alternatieven te bieden en te ervaren dat er meer is dan Minecraft, hoe prachtig dat spel ook is gemaakt

Waarom is Reis door de Ruimte educatief? Wat kun je ervan leren?
Van spelletjes doen kun je veel verschillende dingen leren; van op je beurt wachten tot strategische keuzes leren maken. In het geval van dit ruimtevaartspel komt erbij dat je ook nog iets leert over de ruimte en ons zonnestelsel. Je moet namelijk op jacht naar objecten en verschijnselen in de ruimte en proberen als eerste terug te komen bij de raket. Al spelend leer je daar dus ook iets van.

Het spel is duurzaam gemaakt, wat houdt dat in?
Het is geproduceerd in Nederland en alles is gemaakt van FSC-papier en karton.

Waarom wilde je graag een eigen spel maken?
Sciencefiction en spellen is voor mij de perfecte combinatie, dus is het voor mij schitterend om nu mijn eigen ruimtevaartspel te hebben als astronaut onder de astronauten.

Het bordspel Reis door de Ruimte van André Kuipers bestel je hier voor een aangename prijs >>>>

Voor een recensie van het spel Reis door de Ruimte, zie:

Reis door de ruimte – André Kuipers – bordspel [recensie]

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – familiespellen – spel – MicroMacro

MicroMacro is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe categorie familiespel. Althans…. dit spel maakt …