Borst en Baan

Het geven van borstvoeding is vaak moeilijk te combineren met het werk, denken vele moeders. Vaak een reden voor de moeders om te stoppen met het geven van borstvoeding, of er zelfs helemaal niet aan te beginnen. Zij zijn bang dat de combinatie van deze twee vaak erg lastig is en weten niet wat voor mogelijkheden er zijn. Daarom heeft Kenniscentrum Borstvoeding het boekje Borst en Baan uitgegeven, met daarin alles over de combinatie van borstvoeding en werk.

Er zijn vele regels voor het geven van borstvoeding op het werk. Ook hebben de borstvoeding gevende moeders allemaal rechten waar zij meestal niets van af weten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat de werkgever verplicht is om een geschikte ruimte beschikbaar te stelen om te voeden of te kolven. Ook mag de moeder een kwart van haar werktijd hieraan besteden, tot haar kind negen maanden oud is. Ook daarna mag het werk de borstvoeding niet in gevaar brengen. In dit boek komen dus ook alle rechten en plichten van de borstvoeding gevende moeders voor zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Naast het informeren van de moeder, is het boek Borst en Baan ook bedoeld voor werkgevers omdat in praktijk niet alle werkgevers op de hoogte zijn van de details van de wetgeving. Ook weten zij niet wat de voordelen zijn van een werknemer die haar kind aan de borst voedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat ze minder vaak vrij hoeft te nemen om voor een ziek kind te zorgen. Het geven van borstvoeding verhoogt namelijk het immuunsysteem van het kind.

Het boekje Borst en Baan is een uitgave van Kenniscentrum Borstvoeding en il panda electrik. Het boekje is bijzonder vormgegeven. Het bevat namelijk uitscheurbare informatiekaarten voor de werkgever en de oppas, maar ook een hanger voor aan de deur van de kamer waar borstvoeding wordt gegeven.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge …