Op het spel [recensie]

Wanneer een netwerk van mensenhandel wordt opgerold, realiseert special agent Kate Coppola zich dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Haar collega Decker Davenport ontdekt dat er ook tieners worden misbruikt voor webcamseks en de twee slaan de handen ineen om de zaak op te lossen. Hun onderzoek naar het grimmige netwerk wordt met het uur moeilijker en gevaarlijker. Terwijl Kate en Decker dichter naar elkaar toegroeien, is de dader systematisch bezig alle sporen te wissen. Hij is nietsontziend, zelfs als dat betekent dat er mensen voor uit de weg geruimd moeten worden. Elke minuut telt…

Recensie
Ik heb in het afgelopen jaar een aantal boeken gelezen van Karen Rose. In eerste instantie voelde ik me wat geïntimideerd door de omvang van de boeken, maar al snel was ik alleen maar blij met de dikke boeken. Ze zijn namelijk enorm boeiend en eigenlijk mogen ze nog best wat dikker zijn.

 

Aanvankelijk dacht ik dat je de boeken prima los van elkaar kan lezen. En eigenlijk is dat nog steeds wel het geval. Maar al snel in Op het spel kwam ik er achter dat het best fijn was om ‘In het donker’ gelezen te hebben en te weten op welke zaak wordt voortgeborduurd. Ook is het niet verkeerd alle andere personen al een beetje te kennen. Sterker nog, Op het spel begint een dikke week nadat ‘In het donker’ is afgelopen!

Kate Coppola is, samen met Decker Davenport, de hoofdpersoon van Op het spel, dit is ook het duo dat langzaam naar elkaar toegroeit en waar het romantische aspect van het boek om draait. Alle hoofdpersonen van Karen Rose zijn menselijk. Ze hebben allemaal in het verleden ze iets meegemaakt waardoor ze beschadigd zijn en extra gedreven zijn om hun werk goed te doen. Naast traumatische ervaringen heeft Kate ook nog eens ADHD, een aandoening die niet ideaal is voor politiemensen en FBI-agenten. Ze weet dit overigens goed onder controle te houden door te breien, origami-figuren te vouwen of te bakken. Het zou mij overigens niet verbazen als Kate Coppola ook in andere boeken van Karen Rose een rol speelt, ik heb ze immers nog (lang) niet allemaal gelezen.

 

Als je meer boeken van Karen Rose hebt gelezen, dan weet je wat je te wachten staat. Als dit je eerste is, kan je dit verwachten: een verhaal dat heel goed in elkaar zit, heel veel verschillende personages met ingewikkelde onderlinge relaties, één of meer bad guys die echt heel erg bad zijn en zonder schroom veel mensen vermoorden, voldoende spanning om op het puntje van je stoel te zitten en het boek niet weg te kunnen willen leggen en een flinke dosis romantiek. Dat was zo bij ‘In de val’, dat was zo bij ‘In het vizier’ dat is zo bij ‘In het donker’ en dat is ook nu ook weer het geval bij Op het spel. Alle boeken van Karen Rose kenmerken zich door romantic suspense en dat maakt de thrillers wel zo aangenaam om te lezen. Er staan pittige erotische scenes in het boek, al is het nog lang geen ‘Vijftig tinten’. Het maakt dat Karen Rose-thrillers geen standaard thrillers zijn.

Kortom, Op het spel is weer absoluut een echte aanrader!

Op het spel – Karen Rose
Thriller, paperback, 651 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel ‘Op het spel’ hier >>>>

Voor andere boeken van Karen Rose, klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share