Veilig de trap af met de Kindertrapleuning

Een trap is levensgevaarlijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat kan grote gevolgen hebben. Een traphekje houdt je zoon of dochter natuurlijk weg van de trap. Onmisbaar, maar wat leert hij of zij daar uiteindelijk van?

Het is belangrijk om je kind zo snel mogelijk te leren om zelf goed de trap op en af te leren lopen. Maar dan wel op een veilige manier. Een perfecte manier hiervoor is de Kindertrapleuning.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Kindertrapleuning een leuning voor kinderen. Hij wordt onder je bestaande trapleuning aan de muur bevestigd op een hoogte tussen de 50 en 60 cm. De dikte van de leuning is slechts 30 mm waardoor de kleine handjes van je kind een goede grip hebben. Deze trapleuning voor kinderen wordt in delen van 140 cm geleverd, inclusief bevestigingsmaterialen en een duidelijke montage handleiding. Je moet hem dus wel zelf monteren, maar als je een beetje handig bent lukt het zeker. En anders wordt het tijd om je handige schoonvader of buurman eens uit te nodigen voor een etentje…

Wij hebben zelf de kindertrapleuning ook uitgeprobeerd. Wij hebben drie kinderen en vooral de jongste van 2 jaar wilt net als haar grote zussen ook zelf de trap op en af. Het liefste ook nog helemaal zonder hulp en met haar favoriete knuffel in haar hand. Dit was altijd een hekel punt voor ons omdat we of met een protesterend kind de trap af moesten of hopen dat ze zelf veilig naar beneden kwam. De Kindertrapleuning is voor ons een ideale oplossing. De leuning past perfect voor al onze kinderen, maar vooral voor deze eigenwijze peuter is het een uitkomst. Ze heeft toch extra ondersteuning en houvast middels de leuning. Ideaal!

GOED OM TE WETEN: Stichting Consument en Veiligheid is ook voorstander van het plaatsen van een kinderleuning. Voor meer informatie over valongelukken bij kinderen, zie de valwijzer.nl

De leuningen zijn verkrijgbaar in mahoniehout (hardhout) en milieuvriendelijk rubberwood. Daarnaast heb je de keuze uit een gelakt versie, met grondverf erop of een onbehandelde leuning. Een totaal pakket is er al vanaf € 60,- voor een complete trap. Alle verschillende versies zijn verkrijgbaar via www.kindertrapleuning.nl.

 

 

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Geen idee voor welke opleiding je moet gaan? Volg dan deze tips

Wanneer een kind klein is, ligt de focus van een moeder de eerste paar jaren …

Share
Share