Pasta… Bijna altijd een succes in een gezin met (jonge) kinderen. En ook met pasta kun je variëren! Met onderstaand recept voor pasta met asperges, heb je weer eens een hele andere variant. En voor de vegetariër kan de vis weggelaten worden.
Nodig:
200 gram pasta
Zout
200 gram asperges ( groene of witte)
400 gr. kastanjechampignons
Stukje knoflook
Koolvis.
1 prei
Olijfolie
Groentebouillonblokje
70 gr halfvolle slagroom
Zwarte peper
Klein blikje tomatenblokjes
1 eetlepel oregano
70 gr geroosterde zonnebloempitten.
Geraspte kaas naar smaak.
Bereiding
Kook de pasta met zout gaar. Kook de stukken asperges de laatste minuten mee.
Giet dit na een paar minuten af, en laat uitlekken. Houdt het in een pan warm.
Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes of plakjes.
Snijd de gewassen prei in ringen. Pers de knoflook.
Verhit de olijfolie en smoor hierin de champignons, de prei, knoflook 4 minuten.
Voeg dan de groentebouillon, slagroom, stukjes koolvis,beetje zout en peper toe.
Laat dit 5 minuten sudderen.
Schep de tomatenblokjes en de oregano door de saus en laat 1 minuut sudderen.
Neem de pan van het vuur.
Verdeel de pasta over borden. Serveer het met de saus. Geef er de zonnebloempitten en de geraspte kaas naar smaak er bij.
Smakelijk eten
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>