claudia de breij

Dingen die fijn zijn

Claudia de Breij schrijft. Over dingen die fijn zijn, en over dingen die dat niet zijn, maar waar – door erover te schrijven – toch nog iets van te maken valt. Over vakanties van vroeger, en dat die jaren duurden. Over neven, zwagers en ooms, en hoe vertederend bezweet die zijn als ze op je bruiloft om half twaalf eindelijk de dansvloer op durven. Over vreemd- en over doodgaan. Over waarom ze houdt van het koningshuis, en waarom Harry Mulisch eigenlijk een lief klein grijs pluizenbolletje is. Over waarom Neil Diamond cool is, en Kerst wél gezellig, en het leven, al met al, sorry voor het woord, toch wel heel fijn.

Recensie

Dingen die fijn zijn is weer een heerlijk boek van Claudia de Breij. Als fan van haar zwangerschapsboek (TIP voor alle zwangere vrouwen en aanstaande vaders, ook al heb je al kinderen) was ik heel benieuwd hoe dit boekje zou zijn. Ik kende geen andere boeken van haar en de lat lag hoog. Ook dit boek kan ik je van harte aanbevelen. Het is wederom vlot geschreven waardoor je korte hoofdstukken gewoon lekker weg leest. De verhalen zijn keer op keer grappig zonder dat het er dik bovenop ligt. Misschien juist omdat het zo herkenbaar is. Heerlijk voor het slapen gaan, op vakantie of om even te ontspannen met een kopje thee.

Dingen die fijn zijn – Claudia de Breij
Column, paperback, 157 pagina’s, Nieuw Amsterdam

 

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Amalia

Het boek Amalia is verschenen, een boek waarin Claudia de Breij vertelt hoe zij onze …