Zalm, maar dan anders [recept]

Dit is een heerlijk gerecht, wat snel klaar is. Het wordt wel lekkerder wanneer de zalm voor het koken al een tijdje in de marinade kan liggen.

Nodig voor 2 personen:
Sojasaus
1 theelepel sesamolie
Beetje honing
2 zalmfilets (ongeveer 150 gram)
150 gr. zilvervliesrijst, of rijst naar keuze.
2 eetlepels geraspte kokos
2dl. kokosmelk
2 dl water
Teentje knoflook, fijnhakken
1 rode ui, in smalle ringen
Winterwortel , in dunne reepjes
1/2 courgette, in dunne reepjes
Paar spinazieblokjes.

Bereiding
Maak een marinade van de honing, sesamolie en sojasaus. Leg de zalm erin, en laat intrekken gedurende 1 nacht, of zolang mogelijk.
Kook de rijst gaar met het water en de kokosmelk. Doe er daarna de geraspte kokos door.
Verhit een koekenpan en bak de zalm, inclusief de marinade, gedurende 6 tot minuten en regelmatig keren.
Ondertussen in een andere koekenpan wat olie verwarmen en doe hierin de groenten en wok ze een paar minuten. Doe op het laatst de spinazie en nog een scheutje sojasaus erbij.

Leg de zalm op een bord, groenten erop of ernaast en de rijst erbij.

Eet zeeeeer smakelijk!

Voor meer recepten, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Zalm met paksoi [recept]

Een hele lekker frisse bladgroente is paksoi. Het is een koolsoort van Aziatische oorsprong en …

Share
Share