Superjuffie op safari

Ik ben fan van Superjuffie! En van de auteur, Janneke Schotveld.
Superjuffie is in het dagelijks leven juf Josje, juf op een basisschool. Juf Josje heeft een groot geheim, ze is eigenlijk Superjuffie. Als er ergens in de buurt een dier in nood is, hoort zij dat. Juf Josje gaat dan zo snel mogelijk op zoek naar een krijtje, neemt daar een hapje van en verandert in Superjuffie. Of ze nu eigenlijk voor de klas moet staan, net naar bed wil of boodschappen aan het doen is, als Superjuffie geroepen wordt, moet ze reageren. Ze krijgt een groene cape aan en vliegt naar het dier in nood. Eigenlijk weet niemand dat juf Josje Superjuffie is, alleen haar klas kinderen weet het en Hakim, haar vriend. Meester Snor, de directeur mag niet weten dat juf Josje wel eens onder schooltijd weg vliegt om dieren te redden.

Superjuffie op safari is al weer het derde deel van de serie over Superjuffie.
In dit boek is juf Josje samen met haar klas op schoolreisje naar Schiphol. Meester Snor is gezellig mee. Maar als snel hoort Superjuffie dieren om hulp roepen, ze moet in actie komen om baby-krokodillen te redden. Om te voorkomen dat Meester Snor Superjuffie ziet, duikt juf Josje met een aantal kinderen in een openstaande container. Dat kan natuurlijk niet goed gaan en juf Josje en de kinderen belanden uiteindelijk in Afrika. Daar beleven ze de nodige avonturen en moet juf Josje in actie komen om olifanten te helpen. Zou ze wel genoeg krijtjes bij zich hebben?

Vorig jaar mocht ik het tweede deel, Superjuffie komt in actie recenseren. Onze jongste dochter van toen zes en ik vonden het boek zo leuk, dat we het eerste deel uit de bibliotheek hebben gehaald. En nu hebben we gezellig samen Superjuffie op safari gelezen. Het verhaal is vlot gegeven, tussen de regels door staat er veel informatie over dieren in, het verhaal is spannend, maar vooral ook heel erg leuk. De boeken zijn leuk om voor te lezen aan jongere kinderen, maar ook heel geschikt om zelf te lezen. Ook onze oudste dochter van nu elf vindt de boeken erg leuk en kon niet wachten tot jongste en ik klaar waren.

De auteur Janneke Schotveld heeft meer leuke boeken geschreven, Oma ontsnapt bijvoorbeeld. Op haar site legt ze uit hoe ze op het idee voor Superjuffie op safari is gekomen. Superjuffie is ook op facebook.

Superjuffie op safari – Janneke Schotveld
kinderboek, gebonden, 160 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share