Wie hebben de Prijs / Pluim van de Nederlandse Kinderjury 2016 in categorie 6 – 9 jaar gewonnen?

logo-nederlandse-kinderjury-2016Er zijn verschillende soorten literatuurprijzen. Ook voor kinderboeken. Zo is er bijvoorbeeld de Gouden Griffel. Er is echter één prijs voor kinderboeken waarbij niet door volwassenen bepaald wordt wat het beste boek is, maar door kinderen zelf: De Nederlandse Kinderjury.

Alle kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen hun stem uitbrengen op een kinderboek naar keuze (Nederlandstalig of in het Nederlands vertaald) door een formulier in te vullen bij de boekwinkel, bibliotheek / school of via het internet. In totaal zijn er 24.551 stemmen uitgebracht.

In twee verschillende leeftijdscategorieën worden De Prijs van de Nederlandse Kinderjury èn de Pluim van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt: de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar. Voor de Prijs en de Pluim van de Nederlandse Kinderjury 2016 in de leeftijdscategorie 10-12 jaar, klik hier >>>>

myjer-gorgels-header-trotse-moedersDe winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 6 t/m 9 jaar is De Gorgels van Jochem Myjer (uitgegeven door Leopold)

Uit onze recensie van De Gorgels: “Het eerste kinderboek van Jochem Myjer is een topper! Een leuk en (niet te) spannend verhaal dat zich in een herkenbare omgeving afspeelt. Leuk om te lezen en om voor te lezen.” Logisch dat ook kinderen weg zijn van dit boek! Proficiat, Jochem Myjer, hopelijk is dit een stimulans om nog meer kinderboeken te gaan schrijven!

cover BotjeDe Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld (uitgegeven door Van Holkema & Warendorf)

robot-150x150Onze recensente Isolde en haar dochter waren lovend over dit boek in hun recensie van Botje en ook mijn eigen kinderen hebben er van genoten toen ik het voorlas (en ik ook!). Mijn dochter heeft haar exemplaar van Botje overigens verdiend door een lekkere cake te bakken, zie dit artikel >>>>

De Pluim is wat mij betreft prima terecht gekomen bij Janneke Schotveld, die al veel boeken, onder andere over Superjuffie, heeft geschreven die kinderen met plezier lezen en herlezen. En we kijken al uit naar het tweede boek over Botje! Gefeliciteerd met de Pluim, Janneke Schotveld!


De volledige top 5 van 2016 van de beste kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar is volgens de Kinderjury:
Botje – Janneke Schotveld
De Gorgels – Jochem Myjer
De reis van Raaf en Papegaai – Li Lefébure
Fantasia X – Geronimo Stilton
Weerwolvensoep – Paul van Loon

De winnaars van Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar in de afgelopen jaren:
Geronimo Stilton met het boek Fantasia VI (2012)
Geronimo Stilton met het boek Fantasia VII (2013)
Manon Sikkel met het boek Elvis Watt miljonair (2014)
Geronimo Stilton met het boek Fantasia IX: De fenomenale reis (2015

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Bureau SPEURNEUS 1 – Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er zijn boeken die leuk zijn voor kinderen om zelf te lezen, er zijn boeken …