Het boek van Ella

Alle avonturen van Ella in één boek! Ella krijgt nieuwe schoenen en ze mag ze zelf uitkiezen. Er staat een paar rode schoenen in de winkel, en Ella weet het meteen zeker. “Ik wil die!” zegt ze, en ze beweert dat ze passen. Als Ella bijna jarig is ziet ze per ongeluk welk cadeau haar ouders voor haar gekocht hebben. Wat moet ze doen nu ze het geheim heeft ontdekt? In deze voorleesbundel staan vijf Ella-verhalen. Drie ervan werden bekroond met een Zilveren Griffel en een met de Woutertje Pietserse Prijs voor tekst en illustraties.

Recensie
Bij de bibliotheek hebben we wel eens boeken geleend over het meisje Ella. Het verhaal met de rode schoenen hebben we meerdere malen in huis gehad. Mijn dochter springt dan ook enthousiast op als ze ziet dat ik een boek met maar liefst vijf verhalen over Ella in de hand heb! Samen ploffen wij op de bank en maken ons klaar voor een voorleesmomentje.

Het eerste verhaal in Het boek van Ella is het voor ons bekende verhaal “Ik wil die!” over ontzettend mooie rode schoentjes die Ella in de winkel ziet staan. Maar ook de verhalen Het mooiste boek van de wereld, Bijna jarig, Pareltjespap is pap voor prinsessen en Naar het ziekenhuis staan in deze bundel. Stuk voor stuk mooie verhalen met onderwerpen die passen bij kleuters. Fantasierijk of juist uit het leven gegrepen. In beide gevallen zijn de verhalen optimaal aangepast aan de belevingswereld van kleuters.

Imme Dros schrijft deze schitterende en eenvoudige verhalen en haar man Harrie Geelen maakt de prenten erbij. Dat blijkt een goede combinatie want tekst en illustraties sluiten naadloos op elkaar aan.

Het voorleesboek van Ella heeft ons meegenomen naar het leven van Ella. De klok tikte rustig door, terwijl ik alle vijf de verhalen voorlas. Mijn dame heeft de hele tijd aandachtig zitten luisteren. Heerlijk genieten met z’n twee. Als ze ’s avonds een boek mag uitzoeken om uit voor te lezen voor ze gaat slapen pakt ze tevreden Het boek van Ella op en loopt er mee naar boven. Dat is duidelijk…Voorlopig blijft Ella bij ons!

Het boek van Ella – Imme Dros
Voorleesboek, hardcover, 96 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …

Share
Share