Vliegende fee: Flying Fairy, Ocean Fairy

Speelgoedfabrikant Spin Master heeft begrepen waar meisjes van houden: roze, roze en nog meer roze, en dan nog een beetje “magie” in de vorm van een vliegende fee en je hebt een winnend concept te pakken. Wij kregen de Flying Fairy – Ocean Fairy ter recensie.

Recensie

Zoals wel te verwachten was, was mijn dochter van 7 enorm enthousiast toen ze het mooie pakket met de vliegende fee zag. Eenmaal uitgepakt en geïnstalleerd was de Flying Fairy vrij snel voldoende opgeladen om haar uit te proberen. En dat viel wat tegen….

We dachten eerst dat het slim zou zijn om de fee buiten te laten vliegen, maar ze ging er zo  snel vandoor dat mijn dochter haar niet bij kon houden en uiteindelijk kwam de Fairy met een knal tegen het schommelrek tot stilstand. Dochterlief was diep onder de indruk en durfde eerst niet te gaan kijken….

Screenshot 2014-06-06 at 15.56.09Gelukkig blijkt de Flying Fairy tegen een stootje te kunnen, want ook onze volgende pogingen eindigde met een ergens tegenaan knallende fee, maar hooguit ging een van de vleugeltjes wat los (en die zijn eenvoudig weer vast te maken).

Zo eenvoudig als in bovenstaand filmpje is het niet om de Flying Fairy te controleren. En voor mijn dochter was het steeds crashen van de fee erg eng, dus zij wilde niet meer spelen. Gelukkig heeft ze nog twee broers, die normaal gesproken niet voor “roze speelgoed” uit hu stoel komen, maar uitgedaagd om te laten zien of zij het wel konden, gingen ze samen aan de slag. Binnen ditmaal.

En binnen blijkt het ook niet mee te vallen: BOEM, tegen de lamp, KNAL, tegen de kast etc. Het verschil met mijn dochter was dat mijn zonen het helemaal geweldig vonden, al die knallende-vallende ervaringen. En zij gingen dus door met oefenen en hadden op een gegeven moment enige controle over de Flying Fairy. Maar helemaal “sprookjes-achtig” zoals in het filmpje, is hier in huis nog niet gelukt. Volgens mij moet je een sportzaal hebben, zonder obstakels om goed te kunnen oefenen…

Neemt niet weg dat het een prachtig stuk speelgoed is, en het blijft iets magisch hebben, een druk op de knop die de fee laat vliegen. Ik zou het niet aan al te jonge kinderen geven, die zullen er weinig mee kunnen, maar voor iets grotere meisjes die het als uitdaging zien om door oefenen controle te krijgen is het natuurlijk geweldig.

Flying Fairy – Ocean Fairy
Spin Master, vliegende fee
Bestel de Flying Fairy hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wobbly Worm – behendigheidspel [recensie]

Wobbly de Worm is uit de appelboom gevallen en is een beetje misselijk! Gooi zo …

Share
Share