Een heerlijke, vegetarische ovenschotel die je prima een dag van tevoren klaar kunt zetten. doe wel de paneermeel en kaas er pas overheen wanneer de schotel in de oven gaat!
Nodig:
600 gram aardappels
2 uien
stukje knoflook
vegetarisch “gehakt”
500 gram wortels
400 gram courgette
300 gram tomaten
Prei
boontjes
evt. nog restjes groenten
groentebouillonblokje
majoraan, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, kerrie
olie, boter wat paneermeel
geraspte 30+kaas
Bereiding:
Snijd de geschilde aardappels in schijfjes, net als de wortels en courgette.
Andere groenten kort snijden.
Alle groenten met de kruiden een 10 minuten in kokend water blancheren
De tomaten en gehakt achterhouden.
De tomaten laten schrikken met kokend water en de schil eraf doen.
Bak het gehakt rul in half olie en half bakboter.
Als de groenten beetgaar zijn, dan een paar minuten de tomaten mee laten smoren.
Doe groenten en gehakt afwisselend in een ovenschaal.
Meng dan de geraspte kaas met paneermeel en doe dit over de groenten.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.
Dit is een verrukkelijke licht recept.
Voor de vleeseters, neem rundergehakt.
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>