Groente-gratin [vegetarisch recept]

Een heerlijke, vegetarische ovenschotel die je prima een dag van tevoren klaar kunt zetten. doe wel de paneermeel en kaas er pas overheen wanneer de schotel in de oven gaat!

groente-gratin-recept-copyright-trotse-moeders-1Nodig:
600 gram aardappels
2 uien
stukje knoflook
vegetarisch “gehakt”
500 gram wortels
400 gram courgette
300 gram tomaten
Prei
boontjes
evt. nog restjes groenten
groentebouillonblokje
majoraan, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, kerrie
olie, boter wat paneermeel
geraspte 30+kaas

Bereiding:
Snijd de geschilde aardappels in schijfjes, net als de wortels en courgette.
Andere groenten kort snijden.
Alle groenten met de kruiden een 10 minuten in kokend water blancheren
De tomaten en gehakt achterhouden.

groente-gratin-recept-copyright-trotse-moeders-2De tomaten laten schrikken met kokend water en de schil eraf doen.

Bak het gehakt rul in half olie en half bakboter.
Als de groenten beetgaar zijn, dan een paar minuten de tomaten mee laten smoren.

Doe groenten en gehakt afwisselend in een ovenschaal.
Meng dan de geraspte kaas met paneermeel en doe dit over de groenten.
Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.

Dit is een verrukkelijke licht recept.
Voor de vleeseters, neem rundergehakt.

Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share